Quick trekt stijgende lijn door: 4-0

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

Zonder de geschorste Rachid Oujama en twee spelers (Maarten Pauw en Marvin Snijders) die niet meer voor de selectie van trainer Sijtze Wobbes beschikbaar zijn, speelde Quick op het gloednieuwe kunstgras overtuigend. Een van de hoofdrolspelers op sportpark Dorrestein was Dennis van Westerlaak, zowel in positieve als in negatieve zin. De kleine verdediger opende al na een minuut of vijf de score maar hij haalde het einde van de wedstrijd niet. In de slotfase kreeg de Quick’er de rode kaart voorgeschoteld. De scheidsrechter vond dat Van Westerlaak te onbesuisd op zijn tegenstander was ingekomen. Op dat moment had Quick al een veilige voorsprong (3-0) opgebouwd en kwam de winst in de resterende minuten niet meer in gevaar. De bezoekers wisten met een man meer geen potten meer te breken.

AMERSFOORT - Derdeklasser Quick is bezig aan een goede reeks resultaten. Na de winst op Baarn in de vorige competitieronde volgde zondag de tweede overwinning binnen een week. Slachtoffer van de Amersfoortse dadendrang was het laag geklasseerde MSV’19. Met ruim verschil (4-0) waren de Dorrestein-bewoners op het eigen kunstgras te sterk voor de formatie uit Montfoort. door Balt Gmelig

Zo stormachtig als het weer was speelde Quick het eerste half uur tegen MSV’19. Onder aanvoering van de opkomende backs Van Westerlaak en Burak Nalbantoglu en de inschuivende centrale verdediger Mark de Boer waren het verrassend de verdedigers die de inleiding vormden voor hett goede spel van de thuisploeg. Het was dan ook geen verrassing dat het Van Westerlaak was die na een fantastische dieptepass van de andere centrale verdediger Mark Pot de bal keurig over de doelman van MSV’19 heen speelde: 1-0.

De toeschouwers die door de hevige regenval samengepakt zaten op de overdekte tribune, zagen Quick daarna prima combineren wat na ruim een half uur leidde tot de tweede Amersfoortse treffer. Aanvoerder Khalid Said vond spits Majid Didouh die de bal beheerst binnen tikte: 2-0. Na deze treffers bleef Quick het wedstrijdbeeld beheersen. In de tweede helft werd het overwicht van de thuisclub in nog meer doelpunten uitgedrukt. Jamal Belakdhar en Mohammed Amadour waren de doelpuntenmakers die leidden tot een ruime overwinning voor het steeds beter draaiende Quick. In een sportieve wedstrijd wilde de scheidsrechter toch nog wel even laten zien dat hij er was en gaf tot verrassing van iedereen een rode kaart aan uitblinker Van Westerlaak na een stevig duel om de bal met zijn directe tegenstander.

Met nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop heeft Quick nu aansluiting met de grote subtop in de derde klasse gevonden. Komende zondag kunnen de Amersfoorters tegen DHSC laten zien dat het goede spel ook kan resulteren tot een overwinning op de bovenste ploegen.

Scoreverloop: 1-0 Dennis van Westerlaak, 2-0 Majid Didouh, 3-0 Jamal Belakdhar, 4-0 Mohammed Amadour.