Scoreverloop: 1-2 en 2-2 Emile Brouwer, 2-3 Michael Ouwerkerk.

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Langzamerhand mag APWC na een reeks goede resultaten tot de kampioenskandidaten in de vierde klasse H gerekend worden. De ploeg van trainer Harry Oussoren rekende zondag op vreemde bodem af met Zwaluwen Utrecht en is door die winst de leidende ploegen dicht genaderd. Alleen het gat met koploper VVZA is nog groot.

In Utrecht lieten de Amersfoorters twee gezichten zien. In de eerste 45 minuten kregen zij geen poot aan de grond en dicteerde Zwaluwen het spel. Vijf minuten voor rust profiteerde de thuisclub van een misverstand in de APWC defensie en in de eerste minuut van het tweede bedrijf benutten de Utrechters een rebound: 2-0.

Daarna werden de bezoekers wakker en gingen zij plotseling veel beter en verzorgder spelen. Tien minuten had de ploeg nodig om de achterstand weg te werken: 2-2. Daarna restte nog een half uur voor het binnenhalen van de winst. Matchwinner werd Michael Ouwerkerk die in de slotfase een tegenstander en de doelman van de thuisclub het nakijken gaf: 2-3.