Scoreverloop: 0-1 Barry Smeeing, 1-2 Kevin Engelman, 3-3 Jorrit Smit.

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - VVZA heeft zondag geen kans gezien SDO de baas te blijven. Na 90 minuten vermeldde het scorebord een stand van 3-3 en daarmee mochten de Amersfoorters uiteindelijk niet klagen. Jorrit Smit, de aanvoerder van de zeehelden, bezorgde zijn ploeg in de 87e minuut een punt.

Op het nauwelijks bespeelbare veld was goed voetbal niet mogelijk. Na een kwartier opende Barry Smeeing de score en leek VVZA in de regen op weg naar een goed resultaat. SDO wenste daar echter niet aan mee te werken. Tien minuten na de eerste treffer was de gelijkmaker een feit: 1-1. Maar nog voor rust zag Kevin Engelman kans zijn ploeg opnieuw aan een voorsprong te helpen. Na een mislukte voorzet verdween de bal achter de verbouwereerde SDO doelman: 1-2.

SDO gaf de strijd echter niet op. In de tweede helft boog de thuisploeg de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Met nog een kwartier te spelen stevende VVZA op een nederlaag af. Smit voorkwam dat echter met een fraaie volley.