MIA onderuit tegen koploper

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De korfballers van MIA kregen op pakjes-zaterdag tegen koploper Regio’ 72 niets cadeau. De ploeg verloor in Vaassen kansloos met 19-14, wederom door een duidelijk gebrek aan aan zuiverheid. Positief was wel dat vrijwel alle spelers, inclusief jeugdige aanvallers, tot scoren kwamen. Aanvallend kwam MIA moeizaam uit de startblokken. Ondanks vele schotkansen en goed verzorgde aanvallen lukte het scoren niet. De thuisploeg trok, met een aantal prima schoten en verdiende vrije worpen, de wedstrijd al snel naar zich toe. Bij rust was het dan ook 9-3, een juiste weergave van de krachtsverhoudingen.

Junioren geven nieuw elan

De tweede helft was wisselvalliger. De Vaassenaren kwamen beter uit de kleedkamer en bouwden de voorsprong binnen 10 minuten zelfs uit tot 13-6. Regio ‘ 72 nam toen wat gas terug en liet MIA terug in de wedstrijd komen. Vooral de drie junioren Mike Staal, Sanne Mast en Marnix Ruitenbeek gaven de ploeg nieuw elan. Met hier en daar slordig balverlies, maar vooral veel strijdlust probeerde MIA de achterstand tot een minimum te beperken. Toch was het gat met Regio ‘72 te groot om de Vaassenaren alsnog in gevaar te brengen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 19-14 eindstand in het nadeel van de Amersfoorters. Komend weekend speelt MIA tegen het lager geklasseerde Ermelo thuis in sportlokaal de Bokkeduinen om 19.35 uur. Daaraan voorafgaand speelt MIA 2, dat deze week goede zaken deed door (ook in de 2e klasse) het Sassenheimse TOP met 10-13 te verslaan.

Doelpunten MIA: Anne Bulsink 3, Bobby Perrels 3, Maurice van Rossum, Juliet van Schoorlemmer, Gerdien Blok, Eline van Ballegoijen, Remco van Woudenberg, Sanne Mast, Mike Staal en Marnix Ruitenbeek allen 1.