Zondag Gluren bij de Buren

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Zondagmiddag 13 december is Amersfoort voor de tweede keer in de ban van Gluren bij de Buren. In 75 woonkamers, verspreid over de stad, vinden die middag voorstellingen plaats: 225 kansen om u te laten verrassen door Amersfoortse gastvrijheid en plaatselijke amateurkunstenaars. Gluren bij de Buren is het project waarbij de Amersfoortse Amateurkunst zich op een dag presenteert aan alle inwoners van de Keistad.

Gluren bij de Buren presenteert deze tweede editie een programma met het beste wat Amersfoort te bieden heeft op amateurkunst gebied. In maar liefst 75 woonkamers is er een breed aanbod van alle disciplines. Van Russische dans tot een 22 koppig koor, van hiphop in een akoestische setting tot intieme singersongwriters, van improvisatietheater en van kindervoorstellingen tot klassiek pianospel.

Alle artiesten zijn woonachtend in Amersfoort en spelen in principe dus een thuiswedstrijd. Elke artiest speelt drie voorstellingen in de intieme setting van een woonkamer. Een optreden duurt tussen de 20 a 30 minuten waarbij je als bezoeker bovenop de artiest zit. Het vloerkleed dient immers als podium en het bankstel als tribune. Doordat de deelnemende woonkamers nooit verder dan 5 minuten fietsen van elkaar af liggen kunnen bezoekers meerdere voorstellingen bezoeken. Op www.glurenbijdeburen-amersfoort.nl staat een duidelijk overzicht van de adressen.

Het aanbod van woonkamers is ook erg divers. Studentenhuizen, villa’s, rijtjeshuizen en 2 onder 1 kap woningen hebben gehoor gegeven om hun voordeur open te stellen voor de inwoners van de stad Amersfoort.

In elke woonkamer is tevens een gastheer/-vrouw te vinden die iedereen van harte welkom heet. Hij/zij schenkt de koffie en thee, presenteert de act, ruimt op en zwaait weer uit.

Nieuw element aan de programmering is dat er dit jaar in 12 woonkamers Amersfoortse kunstenaars hun kunstwerken exposeren.

Gluren bij de Buren Amersfoort wordt mede mogelijk gemaakt door een belangrijke bijdrage van de Gemeente Amersfoort en Amersfoort Vernieuwt. Daarnaast hebben de woningbouwcoöperaties ‘Alliantie Eemvallei en Portaal’ het project zowel financieel als adviserend ondersteund.

ZIMIHC Utrecht, Scholen in de Kunst, Stad Amersfoort en De Kamers hebben een belangrijke adviserende en ondersteunende rol gehad. Super de Boer aan de Leusderweg voorziet alle woonkamers van koffie,thee en koekjes.

Kijk op www.glurenbijdeburen-amersfoort.nl voor het volledige programma, looproutes en ander nieuws.

Enkele Huisregels:

De optredens vinden plaats tussen 13.00 en 17.00 uur

Alle optredens zijn gratis

Duur van een optreden is maximaal 30 minuten

In alle wijken is iedereen in alle deelnemende woonkamers welkom

Reserveren voor een bepaalde voorstelling is niet mogelijk

Niet elke woonkamer is groot het kan dus zijn dat een woonkamer vol is. Vol is vol, maar kijk op de plattegrond want de volgende woonkamer is een paar straten verderop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie