Vertraging bouw ziekenhuis

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De bouw van het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg heeft vertraging opgelopen. Eigenlijk had dit jaar de eerste paal de grond in gemoeten, maar dat wordt waarschijnlijk pas volgend voorjaar.

‘Eerste paal in het voorjaar de grond in’

door André van der Velde

,,We hadden graag gezien dat al dit jaar met de bouw zou worden begonnen, maar we willen geen onverantwoordelijke financiële risico’s lopen in deze economisch zware tijden”, licht een woordvoerster van het Meander Medisch Centrum toe.

Over de precieze oorzaak wil zij geen uitspraken doen. Wel is bekend dat banken als gevolg van de economische crisis minder snel leningen verstrekken. ,,We zijn optimistisch over het rondkomen van de financiering, ondanks de huidige kredietcrisis. Ook zijn we met onze aannemer Heijmans in constructief gesprek en hopen deze gesprekken positief af te ronden”, aldus de woordvoerster.

Ondertussen zijn vier van de zes operatiekamers van locatie Amersfoort Elisabeth grondig vernieuwd. Volgens de woordvoerster heeft deze verbeterslag echter niets met de vertraagde bouw van het nieuwe ziekenhuis te maken. ,,De operatiekamers voldeden weliswaar aan de eisen op gebied van kwaliteit en veiligheid, maar het kostte veel inspanningen om ze op peil te houden. Daarom hebben we besloten om toch te investeren, ook al zijn we in de aanloop naar de bouw van een nieuw ziekenhuis.”

In twee operatiekamers is nieuwe luchtbehandelingsapparatuur geïnstalleerd. ,,En alle ok’s hebben ledlampen gekregen, die ook gewoon meekunnen naar het nieuwe ziekenhuis”, aldus de woordvoerster. Verder is er in de ok’s meer werkruimte gecreëerd en zijn de gangen naar de operatiekamers geschilderd.

Wat de kosten bedragen van de verbouwingsoperatie wil het ziekenhuis niet bekend maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie