Atelier Hillit, stijlvol en glashelder

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In glasatelier Hillit ontwerpt, maakt én verkoopt glaskunstenares Hilde Paalvast sieraden, schalen, vazen en glazen objecten. Voor wie de moeite doet het trappetje aan het einde van de Arnhemseweg, bij Amicitia op te lopen, in plaats van af te dalen naar de ‘koopgoot’ gaat een wereld van glas open.

Ze kan ‘alles’ maken van glas, maar het grootste deel van het assortiment bij Hillit bestaat uit sieraden. De speciale decembercollectie sieraden ligt vers in de winkel. ,,Het modebeeld is leidend bij mijn kerstontwerpen”, vertelt Hilde: ,,De kleuren zwart, rood en paars heb ik gecombineerd met petrol en okergele details. Ik heb geprobeerd om voor een zo divers mogelijk publiek te ontwerpen. Wie wil weten of dat gelukt is, die nodig ik uit voor de gratis sieradenparty op 13 december. Samen met mijn onderburen Kalasa Kitchen organiseer ik die dag van 15.00 tot 17.00 uur een speciale high tea waarop ik mijn kerstcollectie show. Wie wil komen genieten, moet zich van tevoren aanmelden via hillit@kalasa.nl.“

Voor wie graag een eigen twist aan haar sieraad geeft of een speciale vorm zoekt, ontwerpt Hilde ook op verzoek. ,,Dat hoeft niet lang te duren”, vertelt ze: ,,Als het een beetje meezit, kan een sieraad na een week af zijn. Eerst gaan we samen om de tafel zitten voor het ontwerp, dat hoeft overigens niet een sieraad te zijn. Ik ontwerp ook grafornamenten, letters, huisnummers, geboortetegels en speciaal voor de heren, manchetknopen.”

Zelf sieraden maken, kan ook bij het glasatelier, Hilde organiseert bijna wekelijks workshops waar groepen én individuele deelnemers welkom zijn. Tijdens de workshop ontwerpen en maken de deelnemers hun eigen sieraad. Hilde: ,,Na een stukje theorie over glas snijden, de gereedschappen en de opbouw van een sieraad gaat iedereen zelf aan de slag. Het is geen echte cursus, het gaat om het creatieve proces, de gezelligheid en de blijdschap om al die mooie dingen die we maken. Ik zie zoveel verraste gezichten wanneer iemand haar ziet hoe haar eigen glassieraad geworden is. Als professional weet ik wel hoe mijn ontwerpen uit de oven zullen komen, maar als je nog nooit met glas gewerkt hebt, dan is dat wel anders. Glas is dan ook een uniek materiaal, het wordt pas in de oven definitief gevormd.”

Aan de website wordt hard gewerkt, deze is begin 2010 online. Hilde: ,,Het ontwerpproces en het uiterlijk van mijn ontwerpen is moeilijk in woorden of eendimensionale beelden te vatten. Glas vangt licht, het licht geeft het diepte en toch is het transparant.”

u Hillit, Stadsring 180, Winkelpromenade Amicitia, telefoon 06-196 40 709, info@hillit.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie