0-1 Nick Kreijne

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Door de remise (1-1) die koploper Hooglanderveen zondag in het uitduel tegen Focus’07 boekte, moet de ploeg nu Aurora naast zich op de ranglijst van de vijfde klasse H dulden. Het kostbare puntenverlies was niet nodig geweest als de Hooglanderveners erin waren geslaagd een 0-1 voorsprong vast te houden.

Tien minuten voor tijd profiteerde een speler van Focus van een dekkingsfout in de Hooglanderveense achterhoede en kon hij met een kopbal de gelijkmaker laten aantekenen: 1-1.

In de eerste helft kon de lijstaanvoerder geen potten breken en was ook de thuisclub niet in staat de defensie van Hooglanderveen te passeren.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een beter Hooglanderveen. In de 60e minuut werd Nick Kreijne in het strafschopgebied onderuit getrokken en dat leverde de bezoekers een penalty op. Vanaf elf meter faalde Kreijne niet: 0-1. Niet lang daarna was ook Thijs Tomassen het slachtoffer van een forse overtreding. De boosdoener werd met een rode kaart bestraft.