MIA pakt verdiende overwinning

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Afgelopen zaterdag speelde MIA haar tweede wedstrijd in de zaalcompetitie. Na nipt verlies de week ervoor was er nu winst, ondanks een beperkte doelpuntenproductie. Met 12-10 werd tegenstander VIKO uit Vianen puntloos naar huis gestuurd. Het spelbeeld bij aanvang van de wedstrijd oogde sterk in het voordeel van de MIAnezen, die met lange aanvallen en vele doelpogingen zochten naar de openingstreffer. Alhoewel de afronding wederom niet het sterkste punt was van de Amersfoorters, kwam MIA via een vrije bal uiteindelijk toch op voorsprong. Aan dit beeld veranderde vervolgens in de eerste helft weinig. Het beste spel kwam weliswaar van de thuisploeg, maar men slaagde er onvoldoende in om dit overwicht om te zetten in scores. De gasten daarentegen deden dit wel en wisten tot tweemaal toe zelfs op voorsprong te komen. Pas 5 minuten voor rust kende MIA een trefzekere periode, waardoor er toch nog gerust kon worden met een verdiende 8-6 voorsprong. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarin Amersfoort de voorsprong kon vergroten naar 10-6. Maar vervolgens duurde het maar liefst 10 minuten voordat de volgende score werd aangetekend. Daar VIKO ook verzuimde te scoren, kon MIA ontspannen blijven zoeken naar goede kansen. Geleidelijk aan verdween de scherpte bij Amersfoort maar kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Op een stand van 12-10 floot de arbiter af en boekte MIA een belangrijke overwinning met betrekking tot lijfsbehoud in de tweede klasse.