AZ&PC nog ongeslagen

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

Met goed gevulde tribunes en onder het oorverdovend lawaai van vuvuzela’s liet de Amersfoortse hoofdklasser al direct vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het geenszins van plan was om zich het spel te laten opdringen door Polar Bears. Zonder de geblesseerde Jip Dorrestein ging de ploeg van coach Arie van de Bunt (ditmaal gecoacht door Rik v/d Kolk) fanatiek van start, wat na twee minuten resulteerde in een 1-0 voorsprong door een treffer van Vincent Hosman. Nog geen twee minuten later was het weer raak waarbij ditmaal vanuit een man meer situatie Matthijs Lucas binnen schoot (2-0). Vanaf dat moment leek Polar Bears te beseffen dat ze uit een ander vaatje dienden te tappen om niet vroegtijdig op grote achterstand te geraken. Met twee gave treffers van Casper Landeweerd werd halverwege de eerste periode de stand teruggebracht naar 2-2, waarna zich een spannende strijd ontwikkelde en er sprake was van meer dan voortreffelijk waterpolo. Met doelpunten van Mike v/d Brink voor AZ&PC (3-2) en Landeweerd voor Polar Bears (3-3), leek die periode onbeslist te eindigen, maar een treffer 30 seconden voor tijd bracht de 3-4 op het scorebord door een treffer van Luuk Gielen. Een geweldige periode waarin op tempo en met goed combinatiespel werd gespeeld. In de aanvangsminuten van de tweede periode moest AZ&PC toelaten dat de gasten uit Ede uitliepen naar een 3-5 voorsprong. Maar goed keeperswerk van Bart Pol voorkwam erger en vol geconcentreerd zwom AZ&PC zich terug in de wedstrijd en wist aan het eind van die periode een 4-6 achterstand om te buigen in een 6-6 gelijke stand. Een prestatie van formaat en een juiste afspiegeling tot aan dat moment. Na het wisselen van speelhelft kwam AZ&PC, net als in de periode er voor halverwege op een 6-8 achterstand die zelfs werd uitgebreid naar 6-9. Even leek het er op dat Amersfoort de grip op de wedstrijd zou gaan verliezen, maar niets was minder waar. Met doelpunten van Vincent Hosman (7-9) en de aansluitingstreffer van Marc Wouters (8-9) werd die derde periode afgesloten en waren beide ploegen weer in evenwicht. Het eigen publiek ging in vierde periode nog eens vol achter de ploeg staan wat werd beloond met een prachtige treffer van Mike v/d Brink die de gelijkmaker binnen schoot (9-9). Vervolgens was het AZ&PC dat de dienst uitmaakte en met drie doelpunten van Lars v/d Laan (10-9), Marc Wouters (11-10) en Matthijs Lucas uitliep naar een 12-10 voorsprong. Maar ook nu weer zat het venijn in de staart en stond de wedstrijd tot aan de laatste seconde bol van de spanning.

Waterpolo hoofdklasser in topvorm AMERSFOORT - In een ware waterpolo thriller zwom heren 1 van AZ&PC afgelopen zaterdagavond naar een meer dan verdiend 13-13 gelijk spel. In het eigen sportfondsenbad was het op geen enkel front de mindere van titelkandidaat Polar Bears uit Ede en toonde naast inzet en scorend vermogen bovenal vertrouwen in zichzelf.

door Huub van Aerssen

Met nog anderhalve minuut op de teller en een 13-11 voorsprong voor AZ&PC leek de thuisploeg op een sensatie af te stevenen. Maar doelpunten van uitblinker Casper Langeweerd gooiden roet in het eten, waardoor AZ&PC genoegen moest nemen met ‘slechts’ een 13-13 gelijk spel. Een geweldig resultaat en waterpolo van hoog niveau.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie