Basketbaldames op koers

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het als tweede op de ranglijst geplaatste dames basketbalteam van Crackerjacks, had afgelopen zaterdag geen enkele moeite met Divine uit Rotterdam. In sporthal Zielhorst werd deze naaste concurrent (3e) met 65-28 van de vloer gespeeld. Crackerjacks begon voortvarend en bereikte met goed samenspel een snelle voorsprong. Divine kwam er in de aanvangsminuten nauwelijks aan te pas en moest lijdzaam toezien hoe Crackerjacks het spel dicteerde. Met 19-3 ging het eerste kwart dan ook naar Amersfoort. Ook in het tweede kwart een geconcentreerd spelend Crackerjacks dat de score opende met een gave driepunter van Els Lucas. Alhoewel Divine wat meer tot scoren kwam, waren het toch de Amersfoortse dames die gingen rusten met een 37-14 tussenstand. In het derde kwart begon Crackerjacks enigszins chaotisch, scoorde weinig en maakte veel onnodige fouten. Pas in de laatste drie minuten van dat kwart wist Amersfoort de basket weer te vinden met o.a. fraaie scores van Mandy Marchal en een prima driepunter van Floor van der Leest. Het was dan ook snel duidelijk dat de wedstrijd eigenlijk was gespeeld. Het vierde en laatste kwart verliep derhalve aan beide zijden uiterst rommelig, wat uiteindelijk niets meer aan het verloop van de wedstrijd veranderde. Al met al een dik verdiende overwinning voor Crackerjacks, dat door deze winst de 2e positie op de ranglijst in de tweede klasse van het Rayon verstevigde. Scores Crackerjacks: Noortje van Scharrenburg 14, Josien Eijbergen en Els Lucas beiden 13, Mandy Marchal 9, Floor van der Leest 8, Daphne Reurslag 6 en Marjolein Fransen 2.

Het door vele blessures geteisterde herenteam van Crackerjacks onder de bezielende leiding van coach Peter Rijsewijk, wist ook afgelopen weekend niet tot winst te komen. In sporthal Zielhorst verloor de ploeg met 61-74 van Red Stars en zakte behoorlijk terug op de ranglijst.