Zuur verlies korfballers MIA

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

Coen Wilders, oud-trainer van het eerste team voorspelde voor aanvang van de wedstrijd dat MIA met ruime cijfers zou gaan winnen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat die voorspelling wat te hoog was gegrepen. De thuisploeg met debutant en korfbaltalent Anne de Haan in de gelederen, had van meet af aan moeite met de fysieke kracht van de ploeg uit Zeist en miste daarnaast het scorend vermogen. Alhoewel MIA na acht minuten op een 2-0 voorsprong stond door treffers van Eline van Ballegoijen en Anne de Haan, kroop RDZ geleidelijk aan dichterbij en kwam in de 14e minuut van de wedstrijd op gelijke hoogte (2-2). Aan beide kanten ontbrak het aan scorend vermogen en vooral MIA grossierde in het missen van kansen. Met doelpunten van Bobby Perrels en Remco van Woudenberg in de slotminuten van de eerste helft, kwam MIA weliswaar op een moeizaam bijeen gesprokkelde 7-5 voorsprong maar was de wedstrijd nog geenszins een uitgemaakte zaak. Met dezelfde acht in de basis ging de thuisploeg van start met de bedoeling om de kleine voorsprong uit te bouwen naar minimaal vier punten. Maar die gedachte werd al na zeven minuten de grond in geboord door een tweetal treffers van RDZ, dat daarmee op gelijke hoogte kwam (7-7) en tot overmaat van alles en iedereen dat MIA een warm hart toedroeg zelfs kort daarna op voorsprong kwam (7-8). De thuisploeg zette vervolgens het vizier weer op scherp, speelde in een hoger baltempo en wist met doelpunten van Maurice van Rossum, Anne de Haan en Bobby Perrels de achterstand om te buigen in een 10-8 voorsprong. Wie dacht dat MIA haar draai had gevonden had het helemaal mis. RDZ zette ook de gashendel open en er ontspon zich het laatste kwartier van de wedstrijd een gevecht op ‘leven en dood’, waarbij beide ploegen maar sporadisch tot scoren kwamen en bij het ingaan van de laatste minuut op een 12-12 tussenstand belandden. Met een wissel aan MIA zijde (Roy Staal voor Maurice van Rossum) werd nog eens alles op alles gezet om in ieder geval een punt uit de wedstrijd te slepen. Maar wat de thuisploeg ook probeerde, het bleef het team ontbreken aan scorend vermogen waarbij tot overmaat van ramp kort voor het laatste fluitsignaal RDZ de winnende treffer binnen schoot en MIA teleurgesteld en aangeslagen vermoeid door de benen zakte. MIA trainer Ruud Schreuder: ,,We hebben absoluut verzuimd om de geboden kansen om te zetten in doelpunten. Het scorend vermogen van mijn ploeg was beneden alle niveau. Ik ben van mening dat we in dat kader nog scherper moeten gaan trainen. Tegen RDZ hadden we de punten moeten pakken, want met name deze ploeg en mogelijk ook Ermelo moeten we onder ons zien te houden om in deze klasse te kunnen blijven opereren. Misschien moeten we nog wennen aan het spelen in een klasse hoger dan in de veldcompetitie. Een stapje extra kan zeker geen kwaad!”

Slechte start van de zaalcompetitie AMERSFOORT - Het eerste korfbalteam van MIA bewees zichzelf geen goede dienst in de eerste zaalwedstrijd van het seizoen. In sportlokaal De Bokkeduinen, thuisbasis van de ploeg van trainer Ruud Schreuder, ging de tweedeklasser hard onderuit en verloor in de laatste minuut met 12-13 van het fysiek sterke RDZ uit Zeist.