0-1 Mark van Houten, 0-2 Jan de Vries, 1-2 Tim Kas, 2-2 Rick Andeweg, 3-2 Tim Kas, 3-3 Dennis Vliet, 3-4 Jeroen Louissen

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - VOP liet in de uitwedstrijd tegen DEV zien dat het over mentaliteit en wilskracht beschikte. In een wedstrijd die pas in de 94e minuut werd beslist in het voordeel van de Amersfoorters werd een 3-2 achterstand omgebouwd in een 3-4 overwinning. VOP begon goed aan de wedstrijd en kwam na een half uur spelen door doelpunten van Mark van Houten (0-1) en Jan de Vries (0-2) op voorsprong. DEV, dat zeker niet slecht speelde, kon nog voor rust de achterstand verkleinen door een benutte strafschop van Tim Kas (1-2). Na de thee twee ploegen die knokten voor wat ze waard waren en die elkaar geen duimbreed toegaven. Toch was het de thuisploeg die in de 65e minuut de stand gelijk trok door een treffer van Rick Andeweg (2-2) en in de 6e minuut zelfs op een 3-2 voorsprong kwam door een benutte penalty van Tim Kas. Maar met een fraai ingeschoten strafschop van Amersfoorter Dennis Vliet in de 81e minuut was de stand weer in evenwicht (3-3) en leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. VOP toonde echter wilskracht en scoorde ver in blessuretijd de winnende treffer (3-4).