Gevoelig verlies hockeyheren

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

Al vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter(s) werd duidelijk dat het een moeilijke middag zou gaan worden voor Amersfoort tegen naaste concurrent HBS. In hoog tempo golfde het spel in de eerste helft van de wedstrijd op en neer en speelden beide teams bij vlagen oogstrelend hockey met goed combinatiespel en veel inzet. Na prachtige schoten van Justin van Born en Rijk Vonk, die beiden geen doel troffen, leek in de 30e minuut het geluk AMHC toe te lachen door een toegewezen strafbal. Maar Michiel Coppes die zich met de uitvoering daarvan belastte, schoot tot ieders ontzetting hoog over waardoor het scorebord nog steeds maagdelijk bleef. In het resterende deel van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar absoluut in evenwicht en eindigden die eerste 35 minuten in een doelpuntloos gelijk spel. Een eerste helft waarin AMHC goalie Colin Lee zich onderscheidde door tal van fraaie reddingen en waarin Pieter Manden verdedigend weer veel werk verzette. Na rust eenzelfde spelbeeld met twee aan elkaar gewaagde ploegen die wederom knokten voor iedere meter kunstgras. Pas in de 8e minuut na rust volgde voor AMHC de eerste strafcorner die weliswaar door Manden hard werd ingeslagen, maar ook evenzo kundig door de Bloemendaalse keeper uit het doel werd geranseld. Na een strafcorner aan HBS zijde, die door Lee goed werd gepareerd, was het in de 18e minuut na rust wel raak voor AMHC. Bo The soleerde door de Bloemendaalse verdediging en rondde fraai af (1-0). Maar vanaf dat moment deed HBS er een schepje bovenop en liet AMHC zich onbegrijpelijker wijze te veel terugzakken, wat dan ook kort na de openingstreffer werd beantwoord met een op dat moment verdiende gelijkmaker vanuit een strafcorner (1-1 in de 20e minuut na rust). HBS dat merkte dat er hier meer te halen viel, zette aan voor een sterk slotoffensief en dreef Amersfoort met de rug tegen de muur. Na wederom een aantal fraaie reddingen van de Amersfoortse sluitpost, was het een minuut of zeven voor tijd wel raak voor HBS, dat vanuit een prachtig gecombineerde strafcorner de 1-2 binnen tikte. Die genadeklap kwam AMHC, ondanks verwoedde pogingen in de slotminuten niet meer te boven, waardoor Jonker en zijn mannen kostbare punten verloren. Een overigens verdiende overwinning voor HBS, dat over de gehele wedstrijd gezien het beste van het spel had en dat ook etaleerde tot aan het laatste fluitsignaal.

AMHC op eigen terrein hard onderuit AMERSFOORT - De hockeyheren van AMHC leden afgelopen zondag op sportpark Birkhoven een gevoelige nederlaag tegen HBS uit Bloemendaal. De Amersfoortse overgangsklasser gaf in de slotminuten van de wedstrijd een gelijke stand uit handen en verloor met 1-2 van de gedegen en goed spelende Bloemendaalse hockeyformatie.

Overig hockeynieuws

De dames van AMHC deden het in Barneveld beduidend beter. Na een tweetal mindere wedstrijden won het team van coach Hien The die uitwedstrijd met 0-4 en lijkt de dip van de afgelopen weken te hebben overwonnen. Voor HC Eemvallei was er wisselend succes. De heren gingen verrassend onderuit tegen en in Veenendaal (4-3) terwijl de dames op het eigen sportpark in Vathorst Flevoland met 4-1 oprolde.