'SP in de ban van zeemeeuwmanagement'

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse SP-fractie was de afgelopen week in de ban van het 'zeemeeuwmanagement'. Naar aanleiding van het SP-voorstel te onderzoeken of het Armando Museum kan worden gesloten, had PvdA-fractievoorzitter Ismail Parmaksiz in de media de socialisten deze vorm van management verweten.

Voor de SP bleef echter onduidelijk wat Parmaksiz er nou precies mee had bedoeld. Tijdens de behandeling van de bezuinigingsvoorstellen greep SP-fractievoorzitter Bets Beltman dinsdagavond haar kans om de PvdA-voorman opheldering te vragen. ,,Wat moet ik me daarbij voorstellen? Ik ken zeemeeuwen als vogels die ergens op af stormen, een hoop stront achterlaten en zich vervolgens uit de voeten maken", stelde ze scherp.

,,Dat lijkt me een omschrijving van een interm-manager", reageerde burgemeester Albertine van Vliet, alvorens ze Parkmaksizz het woord gaf.

Met een brede lach legde hij vervolgens uit dat de SP geregeld zomaar een proefballonnetje oplaat. ,,Net als een zeemeeuw, die pakt eerst hier wat, dan weer daar, enzovoort." Parmaksiz benadrukte dat zijn partij het Armando Museum juist heel graag wil behouden en dus niets ziet een onderzoek naar de financiële voor- en nadelen van sluiting van het museum.

Beltman ontkende dat het om een proefballonnetje ging. Binnen het cultuurbudget wordt volgens haar op veel kleine organisaties en instellingen bezuinigd, terwijl dat volgens haar ook anders kan.,,We laten liever iets als de herbouw van het Armando Museum vervallen, zodat andere dingen open kunnen blijven."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie