1-1 Bob van de Heuvel, 1-2 Menno Bos, 1-3 Nick Kreijne, 2-4 Menno Rodenburg, 2-5 Nick Kreijne, 2-6 Erik van Dam

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

HOOGLANDERVEEN - In Zeist heeft Hooglanderveen er zondag geen gras over laten groeien. De koploper in de vijfde klasse was na een matige eerste helft in het tweede bedrijf niet meer te stuiten. Met overtuigende cijfers (2-6) bleven de Hooglanderveners het thuisspelende Saestum de baas.

In de eerste helft kon Hooglanderveen op vreemde bodem nog geen potten breken. De bezoekers kwamen na een minuut of twintig ook met 1-0 achter te staan. Belangrijk was daarna de gelijkmaker van Bob van de Heuvel en een strafschop die door de Hooglanderveense doelman Rob van de Grootevheen werd gestopt.

In de tweede helft kenden de gasten een vliegende start. In de eerste minuut tikte Menno Bos de bal al achter de Zeister doelman: 1-2. Niet lang daarna kreeg dezelfde sluitpost de rode kaart voor zijn neus getoverd. Daarmee was de tegenstand van de thuisclub gebroken. Met een man meer had Hooglanderveen weinig moeite om de eindstand op 2-6 te bepalen. De schutters waren Nick Kreijne (2), Menno Rodenburg en Erik van Dam.