CJVV komt tegen Renswoude niet tot scoren

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

Gastheer Harrie Epskamp,de trainer/coach van de thuisclub, sprak klip en klaar van een ‘gewonnen punt’. En dat was zijn tegenspeler, Jos Krikke, van harte met hem eens. ,,Renswoude kreeg te veel, wij te weinig’’, zei de CJVV-coach treffend.

AMERSFOORT - Aan drie overwinningen op eigen veld plus een nederlaag voegde Renswoude zaterdagmiddag een gelijkspel toe. Het competitietreffen met het Amersfoortse CJVV eindigde op sportpark De Hokhorst zoals het begon, met een brilstand dus. door Hans Vos

Het thuisspelende elftal van trainer Epskamp verloor door het gelijkspel van 0-0 wat terrein op de ranglijst van de derde klasse D. Dat duikelde daardoor uit de top drie. En dat op de dag waarop koploper Jonathan uit Zeist vrij van competitieverplichtingen was en nummer twee Valleivogels verloor van het bezoekende De Meern (0-1). CJVV zakte een plaats, naar plek acht.

Renswoude kreeg van de middenmoter geen kans om goede zaken te doen op de ranglijst. De door Krikke gecoachte Amersfoorters vormden op sportpark De Hokhorst de ploeg die gedurende negentig minuten de meeste aanvallende inspiraties had. De meeste durf ook. Zij eisten vaker de ‘tweede bal’ op en kregen dan ook de beste scoringskansen, al bleef het aantal beperkt.

,,Wij werden aanvankelijk overlopen. Zij waren veel fanatieker, vooral op het middenveld’’, vond Epskamp. Pas toen de Amersfoorters na een minuut of twintig waren uitgeraasd, konden de Renswoudenaren voor rust hun blik voorzichtig op het vijandelijke doel richten. Zonder overigens tot echte kansen te komen.

Renswoude had het ‘thuisgeluk’ dat het aluminium CJVV in de tweede helft van scoren afhield. Paul Richard schoot de bal tegen de lat. Ploegmaat Reinout de Jonge deed hem dat bijna na. De CJVV’er trof tot zijn ontzetting de paal. Veel dichter kwam Renswoude al helemaal niet bij een doelpunt. Dat moest zich tevreden stellen met de door Martijn van Beek voor het doel langs gekopte bal, uit een hoekschop.

Voor CJVV was de doelpuntloze vertoning een magere voortzetting van een goede periode. Na een zeer matige seizoensstart, met een punt uit de eerste drie duels, is het elftal van Krikke stap voor stap vooruitgegaan in de ontwikkeling. Dat haalde uit de vijf voorgaande wedstrijden elf punten. ,,Wij waren de bovenliggende partij, heer en meester op het veld. Er had voor ons veel meer ingezeten’’, stipte de oefenmeester van de Amersfoorters aan na de remise. Dat CJVV het overwicht niet in een verlossend doelpunt kon uitdrukken, was exemplarisch voor dit seizoen, zo gaf Krikke volmondig toe. ,,Scoren blijft voor ons erg moeilijk.’’ Verwonderlijk noemde hij dat euvel niet na de uittocht van een batterij aanvallers. ,,We zijn met een nieuw team in opbouw. Er wordt hard aan gewerkt om onze aanvallers wat vrijer voor de goal te krijgen, maar dat vergt tijd.’’