Intrend maatwerk- studio

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het is de maatwerkstudio geworden. Een studio waar ik ga ontwerpen voor de particulier, maar waar mensen ook langs kunnen komen met hun eigen ontwerp. Je moet dan denken aan kasten, bureaus, tafels voor buiten én binnen, dressoirs, maar ook een complete keuken. Allemaal maatwerk en ambachtelijk gemaakt in onze eigen meubelmakerij.”

AMERSFOORT - Joop Tolboom, ondernemer en het creatieve brein achter Intrend Interieurontwerp opent een nieuwe maatwerkstudio. Met de komst van de maatwerkstudio gaat Tolboom zich ook richten op de particuliere markt. Intrend is vooral bekend om haar eigenzinnige ontwerpen voor winkelinterieurs. Tolboom wil nu een volgende stap maken. ,,Het aantal verzoeken om meubilair te ontwerpen voor een woonhuis is de afgelopen tijd behoorlijk gegroeid. Ik wist dat ik daar iets mee moest.”

Een voorproefje van de ontwerpen staat in de nieuwe studio. ,,Hier laat ik de klanten zien wat er zoal mogelijk is. Maar het is allemaal maatwerk, we kunnen dus nooit alles laten zien. Dat hoeft ook niet, de ontwerpen staan hier als bron van inspiratie. Vanzelfsprekend kom ik ook bij de mensen thuis, graag zelfs. Want voor die omgeving worden de ontwerpen immers gemaakt. Maar een bezoek aan de studio hoort er zeker bij. Daar kan ik alles laten zien wat we in huis hebben. Eenmaal in de ontwerpfase gekomen dan verbaas ik mijn opdrachtgevers in de studio graag met een 3D presentatie van bijvoorbeeld ‘hun’ keuken. Een tekening is maar een plat plaatje en voor de meeste mensen is het lastig om dat te visualiseren.”

Het idee dat maatwerk onbetaalbaar zou zijn, noemt Tolboom onzin. ,,Natuurlijk, je bent hier niet bij de budgetwinkel. Maar een door mij op maat ontworpen en hier gemaakte keuken doorstaat de prijsvergelijking met een Siematickeuken met glans. En dan heb je met een Intrend keuken wel eentje die enig is in zijn soort. Prijstechnisch is er trouwens veel mogelijk. Het hangt er maar net vanaf welke materialen je kiest. Ik werk met massief hout, maar ook met fineer. Ook voor een dunnere portemonnee is een uniek ontwerp bereikbaar. Vanzelfsprekend zijn al mijn offertes vrijblijvend, dus wie twijfelt over de aanschaf een ‘echte’ Tolboom, die moet het gewoon eens ervaren.”

De consument wordt zich steeds bewuster van het milieu en vraagt zelf om duurzame producten. Duurzaamheid is geen modewoord het is eigenlijk een must en dat is helemaal niet erg”, aldus Tolboom: ,,Het goede nieuws is dat duurzaamheid heel goed bij mijn werk past. Ik kan zonder moeite een ‘groene’ keuken ontwerpen, in een dergelijk ontwerp verwerk je bijvoorbeeld geen MDF en geen spaanplaat.”

u Intrend Interieurontwerp, Hoefseweg 9b, 033 453 1313, www.intrend.nl, info@intrend.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie