CD presentatie & Dag van de dialoog

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Op donderdag 19 november vindt er in De Kamers een CD presentatie plaats. De nieuwe zesde cd ‘Mayn umru’ van de klezmerband Mazzeltov wordt gepresenteerd. ‘Mazzeltov’ bestaat al sinds 1994, maar heeft de nodige bandwisselingen meegemaakt. De belangrijkste verandering deed zich voor in 2002, toen zangeres Rolinha Kross de groep kwam versterken.

En een dag eerder, op de dag van de dialoog, op 18 november, wordt door De Kamers een lunch verzorgd voor de cliënten van het Groen- en Klussenteam van Amerpoort. Een goed gesprek met buurtbewoners kan dan natuurlijk niet ontbreken.

Mazzeltov speelt oorspronkelijk traditionele muziek van joden uit Oost-Europa. Op de nieuwe cd is het echter eigen werk dat de boventoon voert. Mazzeltov wil verder dan de bekende Jiddische krakers uit het ijzeren repertoire. Vooral bandlid/gitarist Harold Berghuis is samen met zangeres Rolinha Kross op zoek gegaan naar een nieuw geluid. Zo ontstonden diverse eigen composities bij gedichten van moderne, Jiddische schrijvers. Deze gedichten werden schitterend vertaald door Willy Brill en gepubliceerd in de bundel ‘Sprakeloos water - spiegel van de moderne Jiddische poëzie’. Een van die gedichten is getiteld ‘Mayn umru’ (mijn onrust).

Mazzeltov bestaat uit Rolinha Kross, zang; Edith Mathot, viool; Gottfrid van Eck, klarinet, birbyne; Harm van den Berg, accordeon; Harold Berghuis, gitaar; Tis Marang, contrabas. Op donderdag 19 november te zien in De Kamers. Aanvang is om 20:00 uur, de entree bedraagt 10 euro.

Dag van de dialoog

Na de eerste editie van de dag van de dialoog in 2007 voor Amersfoort Oost, volgde in 2008 de hele stad. Verspreid door de wijken hebben buurtbewoners, buurthuizen, bedrijven, winkels, culturele instellingen, cafés en scholen, tafels neergezet op hun eigen locatie. In 2009 staat er een nieuw thema klaar ... Begrijp je mij? ... snap je wat ik bedoel? Het is dit jaar het doel om nog meer dan de 500 Amersfoortsers die in 2008 hebben deelgenomen aan de dialoogtafel te krijgen.

De Kamers organiseert tafel

Woensdag 18 november wordt er bij De Kamers tijdens de dag van dialoog een lunch verzorgd voor de cliënten van het Groen- en Klussenteam van Amerpoort. Ook wordt er vanuit de Buurtkamer een aantal buurtbewoners van 55+ uitgenodigd om aan te schuiven. Na afloop van de gezamenlijk lunch wordt er voor de disgenoten een film gedraaid.

De middag wordt een gezellig samenzijn tussen wijkbewoners. De cliënten van de Amerpoort wonen en werken in Vathorst. Zij zorgen ervoor dat alles bij Natuurboerderij De Brinkhorst op orde is. De Kamers nodigt hun buren graag uit voor een goed gesprek. De andere buurtbewoners worden uitgenodigd via de Buurtkamer van De Kamers. De middag zal ongedwongen zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie