Autokrakers rijden door na aanrijding met gestolen invalidenwagen

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

NIEUWLAND – De politie heeft in de nacht van zaterdag 31 oktober op zondag 1 november op de De Vergulde Wagen een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden, op verdenking van diefstal van / joyriding met een invalidenwagen, doorrijden na een aanrijding daarmee en vervolgens proberen auto’s open te breken.

Een getuige waarschuwde de politie en zette de achtervolging in toen hij de verdachte samen met een andere jongen met de invalidenwagen zag wegrijden, nadat het duo op de De Vergulde Wagen al crossend tegen een paal was aangereden. Even verderop probeerden de jongens in te breken in auto’s en renden daarna weg, de invalidenwagen midden op straat achterlatend.

Agenten zochten in de omgeving en troffen een van de jongens aan in een voortuin op de Bergenboulevard. De verdachte probeerde zich daar te verstoppen. Hij werd aangehouden en moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op. De ouders van de verdachte worden in kennis gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie