Soesterkwartier sluit eerste helft veldseizoen af met verlies

28 oktober 2009 om 00:00 Nieuws
AMERSFOORT - In de laatste wedstrijd van het veldseizoen konden de korfballers van Soesterkwartier geen vuist maken tegen hekkensluiter in de vierde klasse Vogel uit Utrecht. Op het eigen veld aan de Dollardstraat verloor de ploeg van coach Joop Stolte met 8-9.

Deze laatste wedstrijd van het veldseizoen was voor Soesterkwartier een belangrijke wedstrijd daar bij winst de aansluiting met de subtop kon worden gecontinueerd. Voor vogel daarentegen een wedstrijd waar het nergens meer overging gezien de laatste positie in de vierde klasse. Al direct in de eerste minuten van de wedstrijd werd duidelijk dat de Amersfoorters de betere ploeg hadden en het beste van het spel. Door het snel rondspelen van de bal ontstonden er tal van kansen voor de thuisploeg waardoor al vrij snel de 1-0 kon worden aangetekend. Een vreemde beslissing van de scheidsrechter stelde Vogel kort daarna in de gelegenheid om middels een strafworp de stand gelijk te trekken (1-1). Alhoewel Soesterkwartier vervolgens weer de leiding nam kon de ploeg niet voorkomen dat het laf verdedigende Vogel de schade beperkt wist te houden en zelfs bij het klinken van het rustsignaal, geheel tegen de verhoudingen in, op een 3-4 voorsprong kwam. Stolte hield in de rust zijn spelers voor dat de rust bewaard diende te blijven en dat dit Vogel met grote cijfers kon worden verslagen. Maar dit pakte voor de Amersfoortse ploeg toch anders uit. Vogel kreeg er in de vorm van de scheidsrechter een negende speler bij die een aantal strafworpen toekende waardoor Soesterkwartier onfortuinlijk op een 5-9 achterstand kwam te staan. Desondanks bleef bij Soesterkwartier het vertrouwen op een goede afloop van de wedstrijd. Stolte bracht Angela Staal die direct meer inhoud aan de aanval gaf en die Patrick Winter in de gelegenheid stelde om te verkleinen naar 6-9. Een afstandsschot van Erwin Geurts bracht kort daarna de stand terug tot 7-9 en een vlak schot van René Fokkema zo’n twee minuten voor tijd zelfs de 8-9.