4000 Euro dankzij De Hypotheekprof

28 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

,,Op 1 juli 2009 moet de provisiestructuur van alle soorten van financiële adviseurs volledig transparant zijn. Dat zal voor veel klanten een eyeopener zijn, want een gemiddelde spaarhypotheek ‘doet’ zo drie tot vierduizend euro provisie. Ik was al eerder zo transparant, sterker nog, ik maal niet om de provisie, die boek ik over naar de klant terwijl hij mij een uurtarief betaalt. Die rekensom valt altijd in het voordeel van mijn klanten uit. Mijn gemiddelde nota komt uit tussen de vijftienhonderd en de achttienhonderd euro, dat is altijd minder dan de provisie en fiscaal aftrekbaar. Door zo te werk te gaan, weet de klant zeker dat ik onafhankelijk ben.” Hengeveld staat zes dagen per week voor zijn klanten klaar. ,,Ik bezoek de mensen altijd thuis, overdag, ’s avonds en ook op zaterdag. Het eerste gesprek is altijd gratis. Ik bemiddel voor alle banken en verzekeraars, ben erkend hypotheekadviseur en AFM-geregistreerd.”

AMERSFOORT - Waar u ook een hypotheek afsluit, bij de hypotheekprof ontvangt u al gauw 4000 euro op uw rekening. Professioneel, vakbekwaam en innovatief dat is Han Hengeveld, ooit eigenaar van een Hypotheker en nu, als fitte zestiger, voor zichzelf begonnen. Hengeveld is een gedreven adviseur. Hij zet zich voor de volle honderd procent voor zijn clientèle in zonder daarbij zelf het onderste uit de kan te willen, professionaliteit en transparantie gaan bij hem hand in hand.

Het zal niemand ontgaan zijn: de huizenmarkt gaat op dit ogenblik niet zo goed. Hengeveld: ,,De stilstand in de huizenmarkt is een groot maatschappelijk probleem aan het worden. Het natuurlijke proces van doorstromen is tot stilstand gekomen. Weliswaar zijn de huizenprijzen gedaald, maar iedereen blijft zitten en dus komen er nog geen goedkope woningen beschikbaar. Dan zijn er nog de mensen die moeten verkopen, bijvoorbeeld omdat ze scheiden of een andere baan hebben. Die zitten in de stress omdat ze hun huis niet kwijt kunnen.”

Hengeveld heeft ideeën over het stimuleren van de woningmarkt. ,,Er zijn veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld de tijdelijke erfpachtconstructies, door grond en woning los te koppelen, wordt een woning veel goedkoper. Dan is er de zogenaamde doorschuifhypotheek waarbij de koper van een woning profiteert van de lage hypotheekrente van de verkoper of een overbruggingsgarantie, het benutten van de leegstandswet of de koopsubsidie. Echt, er zijn legio mogelijkheden waardoor de koop en de verkoop van een woning sneller gaat, maar de gemiddelde makelaar heeft of geen trek in extra drukte of weet niet eens van het bestaan van al deze regelingen.”

u De Hypotheekprof, Han Hengeveld, 06 29566784, www.hypotheekprof.com, hypprof@kpnmail.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie