College wil geen eenrichtingsverkeer op Einsteinstraat

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

LEUSDERKWARTIER - Het college van B en W wil geen eenrichtingsverkeer instellen op de Einsteinstraat. De Vereniging Van Eigenaren van het blok Einsteinstraat 30 tot en met 36 had de gemeente daarom herhaaldelijk gevraagd om een parkeerverbod voor dit stuk om de overzichtelijkheid te verbeteren. Regelmatig zouden er bijna ongelukken ontstaan. De Burger Partij Amersfoort (BPA) had het college schriftelijke vragen over de zaak gesteld.

De BPA merkte op dat het laatste stuk van de Einsteinstraat met de hoek van de Buys Ballotstraat erg gevaarlijk is. Links van de weg zijn auto's geparkeerd en met de bocht naar rechts is het uitzicht volledig belemmerd door de heg van de bewoner op die hoek. Door het instellen van één-richting verkeer, zou het verkeer via de Keesom-straat door kunnen rijden naar de Buys Ballotstraat.

Het college stelt dat het verkeerskundig goed mogelijk is om eenrichtingverkeer in te stellen en dat de kwestie besproken is in het Klein Verkeers Overleg (KVO). Dat is een maandelijks overleg tussen politie, wijkverkeerskundigen en wegbeheer). Het KVO is tegen het instellen van eenrichtingsverkeer vanwege een aantal redenen. In de eerste plaats is de verkeersintensiteit laag. Bovendien denkt het KVO dat er grote kans bestaat dat het eenrichtingverkeer vaak wordt overtreden omdat het om een kort en overzichtelijk weggedeelte gaat. Het KVO benadrukt dat de aanvraag voor het instellen van eenrichtingsverkeer alleen is ingediend door de VVE van het ene woonblok op de hoek van de Einsteinstraat met de Kamerlingh Onnesstraat. Volgens het KVO wijst de praktijk uit dat anderen in de omgeving vaak tegen het instellen van eenrichtingverkeer zijn. Het KVO vermoedt dat het draagvlak in de rest van de buurt gering is, omdat geen andere bewoners(groepen) hebben aangedrongen op maatregelen in deze straat

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie