0-1 Barry Smeeing, 0-2 Jorrit Smit, 0-3 Bas Tuenter, 0-4 Barry Smeeing

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - VVZA blijft in de vierde klasse H goed presteren en de belangrijkste titelkandidaat. Ook in Schalkwijk bleven de Amersfoorters zondag op een moeilijk bespeelbaar veld aan de goede kant van de score.

Op vreemde bodem kwam VVZA goed uit de startblokken. Na een minuut of tien tekende Barry Smeeing met een diagonaal schot voor de openingstreffer. Omdat de thuisclub het antwoord schuldig bleef, konden de bezoekers de voorsprong uitbreiden. Jorrit Smit zorgde met een mooie treffer voor de 2-0 ruststand.

Ook in de tweede helft kwam VVZA niet echt onder druk te staan. De koploper gaf weinig kansen weg en kon zelf in de slotfase de eindstand op 4-0 brengen. Tien minuten voor tijd was Bas Tuenter goed voor de derde treffer en in blessuretijd zag Smeeing nog kans zijn tweede doelpunt te laten aantekenen. Door de winst handhaaft VVZA zich op de eerste plaats in 4H.