1-1 Tijn Israel, 2-2 Jeffrey van de Wijngaard, 2-3 Ibo Pancar

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het BFC van de Amersfoortse trainer Marino Osimani mag niet klagen met de remise (3-3) die de ploeg zondag op eigen veld tegen Amsvorde boekte. In de slotfase hielp Ibo Pancar de bezoekers aan een 2-3 voorsprong en leek de buit binnen voor de Amersfoorters. Vijf minuten later kon BFC profiteren van een misverstand in de defensie van Amsvorde: 3-3.

Niet alleen zagen de gasten daarmee twee punten aan hun neus voorbijgaan, de formatie van trainer Fillie Kraak verliet het strijdtoneel in Bussum ook nog met twee man minder. Pancar (slaande beweging) en Mounir Sghir (commentaar op de scheidsrechter) kregen de rode kaart voor hun neus getoverd.

Zonder het centrale verdedigingsduo Idris Ettaouil (blessure) en Remy Huygens (ziek) keek Amsvorde na de eerste helft tegen een 2-1 achterstand aan. Na rust acteerden de gasten een stuk beter en namen zij zelfs een 2-3 voorsprong.