1-0 Johan Gelderblom, 2-1 Dennis Schoonderbeek, 3-2 Johan Gelderblom, 4-2 Hossein Mezbanali, 5-2 en 6-2 Dirk Jan Beeftink

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met tweedeklasser Nieuwland gaat het de laatste weken goed. De formatie van trainer Bert de Vries nam zaterdag door een fraaie overwinning (6-3) op Desto meer afstand van de onderste ploegen in de tweede klasse B. Daarmee zijn de Amersfoorters hard op weg om het voor dit seizoen gestelde doel (handhaving) waar te maken.

In de eerste helft kon het sterkere Nieuwland nog geen afstand van Desto nemen. Met een tussenstand van 2-2 gingen beide teams de kleedkamer in. Na rust acteerde Nieuwland een stuk beter en dat was ook aan het scoreverloop te merken.

In de 60e minuut kon Johan Gelderblom zijn tweede treffer laten aantekenen, waarna Hossein Mezbanali met een schitterend genomen vrije trap voor het hoogtepunt in de wedstrijd zorgde: 4-2. Met die treffer was de wedstrijd beslist. Dirk Jan Beeftink bepaalde in het slotkwartier de eindstand op 6-2.