0-1 Sebastiaan Portenge

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Aan de streekderby tegen Hees hebben de voetballers van De Posthoorn een nare smaak overgehouden. Op basis van het vertoonde spel hadden de Amersfoorters meer verdiend dan de 3-1 nederlaag die zaterdag in Soest op het scorebord stond.

Trainer Rob Snijders was ook zeker niet ontevreden over het spel van zijn pupillen die na 26 minuten de leiding hadden genomen. Na een schot van Peter Hazeleger benutte Sebastiaan Portenge de rebound: 0-1. Veel kansen kregen de bezoekers daarna niet meer, ook niet in het tweede bedrijf. De 1-0 was ook onvoldoende voor de gasten om de winst mee naar huis te kunnen nemen.

Hees ging na rust natuurlijk in de aanval om de achterstand weg te werken en daar slaagde de thuisploeg ook in. Drie doelpunten moest De Posthoorn in de laatste twintig minuten incasseren. De tweede treffer viel vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Daarna scoorden de Soesters ver in blessuretijd nog nummer vier: 3-1.