VOP geeft overwinning uit handen

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De weersomstandigheden waren zaterdag prima voor een heerlijke voetbalmiddag. VOP en Odysseus streden op Sportpark Olympus met veel inzet om de punten.

AMERSFOORT - De voetballers van VOP hebben weer een punt aan hun totaal van zeven tot nu toe behaalde punten kunnen toevoegen. Tegen het hoger geklasseerde Odysseus hadden de Amersfoorters zaterdag op eigen veld zelfs uitzicht op een driepunter. Maar dat wist de nummer drie op de ranglijst van de vierde klasse G nog te voorkomen.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor de aftrap, waren beide ploegen in eerste instantie een beetje afwachtend. VOP probeerde het wel maar de thuisploeg kwam er door soms slordig spel niet aan te pas.

Kans

De eerste kans in de wedstrijd was dan ook voor de bezoekers. De bal werd door een Utrechter vanaf de linkerkant voorgezet waarna de spits van Odysseus de scoringsmogelijkheid onbenut liet. In vrijstaande positie zag de aanvaller zijn kopbal over het doel van Jelle Vermeulen gaan.

Daarna drong VOP meer aan en was de formatie van trainer Wim de Haas meer op de helft van Odysseus te vinden.

Kort voor het einde van de tweede helft werd Mark van Houten door een ploeggenoot de diepte ingestuurd. De aanvaller leverde een puntgave voorzet af. De bal belandde op het hoofd van Yannick de Vries die het leer op nog mooiere wijze achter de doelman van Odysseus deponeerde.

Met een 1-0 tussenstand zochten beide teams de kleedkamers op.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde Odysseus meer druk uit te oefenen. Daardoor kreeg VOP meer ruimte. De doelman van Odysseus werd echter niet zwaar op de proef gesteld en werd na rust niet meer door een Amersfoorter gepasseerd.

Odysseus kwam er in de 60e minuut gevaarlijk uit. De linker spits van de gasten gaf een voorzet met voor VOP vervelende gevolgen. De bal kreeg een effect mee waardoor het leer in het net achter doelman Vermeulen belandde: 1-1.

De gelijkmaker was een flinke tegenvaller voor de thuisclub die de punten goed kon gebruiken. De spanning in het duel nam flink toe. Een doelpunt van een van beide partijen zou de wedstrijd op slot kunnen gooien.

In de slotfase was VOP heel dicht bij de winnende treffer. De Vries bediende zijn ploeggenoot Van Houten die de bal rakelings naast het doel van de gasten kopte.

Het laatste wapenfeit in de meer spannende dan fraaie ontmoeting kwam op naam van Odysseus. Vanaf de linker kant werd door een Utrechter een scherpe voorzet over de grond gegeven maar de bal werd in het doelgebied van Odysseus door niemand geraakt.