Succesvol benefiet voor Downey’s

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De Rotaryclub Amersfoort organiseerde donderdag in de Bergkerk een concertlezing over het leven van de jonggestorven pianist Youri Egorov. Auteur Jan Brokken, die een boek over het leven van Egorov heeft geschreven, verzorgde samen met de internationaal gerenommeerde pianist Marcel Worms een hommage aan de Russische meesterpianist.

Concertlezing levert zo’n 2000 euro op AMERSFOORT - Het benefietconcert voor Downey’s dat de Rotaryclub Amersfoort afgelopen donderdag organiseerde, heeft ongeveer 2000 euro opgeleverd. ,,Dat is echt helemaal geweldig”, reageert bedrijfsleider Marco Gonkel van het koffie-/theehuis annex restaurant, dat gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking.

door André van der Velde

De hulp aan Downey’s sluit volgens initiatiefnemer Frits Barneveld Binkhuysen van de Rotaryclub Amersfoort helemaal aan bij de doelstellingen van zijn organisatie. ,,We zijn een wereldwijde serviceorganisatie. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Wij proberen ons sterk te maken voor kleinschalige regionale projecten, projecten waarbij een paar duizend euro een groot verschil kan maken.”

Via de gemeente Amersfoort kwam de Rotaryclub op het spoor van het bijzondere koffie-/theehuis aan de Zuidsingel. ,,We vroegen aan wethouder Arriën kruyt wat er voor ongesubsidieerde kleinschalige projecten in Amersfoort zijn. Op dat lijstje stond ook Downey’s. Het is een particulier initiatief dat wordt ondersteund door de Stichting ‘vrienden van Downey’s’ en het bedrijfsleven. Toen hebben we contact gezocht om eens te bespreken wat we voor ze konden betekenen”, aldus Barneveld Binkhuysen.

Voor bedrijfsleider Marco Gonkel kwam de uitgestoken hand als geroepen. ,,Voor het organiseren van feesten en partijen willen we statafels hebben en een grote houten tafel. Maar alles bij elkaar zou dat zo’n 1500 euro kosten.”

Downey’s is nog maar relatief kort open, vanaf 11 april. Toen Gonkel in januari in dienst trad, kreeg hij te maken met een begroting die volgens hem weinig ruimte laat voor extra investeringen, terwijl die wel noodzakelijk zijn. ,,Dit soort initiatieven als van de Rotaryclub Amersfoort is voor ons heel belangrijk. Je hebt gewoon extra geld nodig om een bedrijf als dit op te zetten en uit te bouwen. Alleen dan kun je de mensen voor wie we dit doen en die hier werken, echt gelijke kansen bieden. Daar gaat het om.”

Volgens Gonkel is Downey’s nog echt bezig een plek in de stad te veroveren. ,,We zijn nog niet zo lang open, maar de laatste twee maanden merken we dat steeds meer mensen de weg naar ons weten te vinden. En op de zaterdagen zit het hier al hartstikke vol.”

De opbrengst van de benefiet is dan ook een flinke meevaller voor Downey’s. ,,Eerder dit jaar hebben we al een terras gerealiseerd. We zitten natuurlijk op een prachtige locatie aan de Zuidsingel, dus wat is er mooier dan op een zonnige dag daar buiten te zitten?” Dankzij de benefiet van de Rotary wordt Downey’s in één klap ook een ideale locatie voor feesten en partijen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie