Zevende overwinning RC Eemland

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met alweer de zevende overwinning op rij, waarbij ditmaal de Utrechtse RC er met 16-10 aan moest geloven op sportpark De Bokkeduinen, deden de rugbyers van goede zaken en handhaafden hun tweede positie op de ranglijst in de eerste klasse. Ondanks de twee tegen scores van URC was de overwinning van Eemland verdiend en straalde de ploeg naast degelijk spel ook teamgeest uit. Niet alleen de patronen van coach Luc Theunssens beginnen vruchten af te werpen, maar ook de positieve houding ten opzichte van elkaar begint vorm aan te nemen. Voor het eerst dit seizoen kwam Eemland op achterstand door een ongeconventeerde try van Utrecht (0-5). Maar met gedegen spel volgde al kort daarop de try voor Amersfoort dat ook nog eens met een raak getrapte penalty de eerste helft afsloot met een 8-5 voorsprong. Nadat in de tweede helft URC middels een try van Peter te Kulve wederom op voorsprong kwam (8-10), was het de na een schorsing teruggekeerde Eemland aanvoerder Nicolas Hengl die met een penalty de stand in het voordeel van Amersfoort terug bracht (11-10). Vervolgens lag de druk weer aan Utrechtse zijde dat dicht bij een try was door tot twee keer aan toe een penalty te krijgen op de 5-yardlijn voor de Eemland tryline. Maar net als de week ervoor wist Amersfoort goed te verdedigen op de eigen scoringslijn, waarbij uiteindelijk na een verdiende penalty in het eigen 22 metergebied een try scoorde waarbij de broers Sven en Kjell Bulens elkaar onvoorwaardelijk vonden en waar laatstgenoemde ondersteboven en op haast onmogelijke wijze de try drukte en daarmee de eindstand bepaalde op 16-10. De komende 3 weken ligt de competitie stil, maar daarna staat de kraker tegen koploper Waterland op het programma. Met kort daarna de wedstrijd tegen de Bassets een beslissende fase in aanloop naar de tweede helft van de competitie.