Dichtbundel Annette Zwarteveen

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Annette Zwarteveen zit in 4 Havo op het Corderius College in Amersfoort. Sinds ze op het voortgezet onderwijs zit schrijft ze veel, vooral gedichten. ,,Ze rijmen niet, hoor. Dat vind ik te moeilijk’’, vertelt ze.

,,Ik schrijf veel over liefde en gevoel’’ AMERSFOORT - Annette Zwarteveen (15 jaar), leerling van het Corderius College, heeft onlangs de dichtbundel ‘Mis je’ gepubliceerd. ,,Ik schrijf veel over gevoel en liefde’’, zegt ze. Op de bundel komen veel positieve reacties.

door Gerhard te Winkel

,,Ik luisterde in die tijd veel naar muziek met gevoelige teksten’’, gaat Zwarteveen door. ,,Het heeft weinig zin om namen te noemen, want het is onbekende muziek. Door die teksten ben ik ook gaan schrijven.’’

,,Ik schrijf veel over liefde en gevoel. Dan heb je een bepaalde emotie en die wil je onder woorden brengen. De ene keer schrijf ik een aantal gedichten achter elkaar. Soms maak ik er een en dan stop ik weer’’, legt ze uit.

Hotelschool

In de bundel ‘Mis je’ staan 68 gedichten van haar hand. ,,Ik heb er meer geschreven, maar dit is wel het grootste gedeelte van mijn werk’’, meldt Annette.

Haar vader Freek heeft de titel verzonnen. ,,Hij vond dat deze bij mijn gedichten paste.’’ Als Annette Zwarteveen van het Corderius College komt, wil ze naar de hotelschool. ,,Het liefste word ik hotelmanager. Dat lijkt me vreselijk leuk werk.’’ Ze glimlacht als ik zeg dat dit hard werken is.

,,Ik weet niet of ik ooit nog weer een boek zal uitgeven’’, zegt Annette. ,,Ik vond dit erg leuk om te doen. Het is ook heel leuk en bijzonder dat je een boek hebt dat je zelf geschreven hebt.’’

Annette houdt ook van zingen. Ze zal niet gaan meedoen aan Idols of Popstars.

,,Dat is niets voor mij. Je moet gewoon voor jezelf aan de slag gaan.’’ Ze zong bij Young Generation en deed afgelopen jaar mee aan de kerstmusical in de Marcuskerk. In de loop van de jaren heeft ze aan ouders en vriendinnen al veel gedichten laten lezen.

,,Ze vonden ze allemaal mooi’’, zegt Zwarteveen. De gedichten zijn wel een beetje somber. ,,Ik schrijf vooral als ik me zo voel’’, legt ze uit. Met een glimlach: ,,Ik voel me nu wel vrolijker.

Bestellen

Annette krijgt veel positieve reacties op haar dichtbundel, ook bij haar op school. ,,Iedereen is blij voor me. Ik weet dat mensen de bundel bij Van der Vlist in Leusden gekocht hebben. Bij elke boekwinkel kan deze besteld worden. Het is leuk als mensen gedichten lezen, die jij geschreven hebt.’’

Volgens eigen zeggen schrijft ze herkenbaar. ,,Dan lezen mensen een gedicht en denken: ‘Dat heb ik ook’. Dat vind ik fijn want zo help ik mensen ook weer een beetje. Daarom ben ik blij dat het boek er is.’’ Vindt ze het niet eng dat iedereen nu ion haar bundel over haar gevoelens kan lezen? Ze schudt nee. ,,Veel mensen kenden de gedichten toch al.’’

u De bundel is verkrijgbaar bij boekhandel Van der Vlist in winkelcentrum Hamershof in Leusden. Of te bestellen bij de boekhandel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie