Casa d’Italia, mediterranée in Amersfoort

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ondernemer Robert Roegen Dijkhof heeft met zijn delicatessenwinkel Casa d’Italia de juiste mediterrane snaar getroffen. Zelfgemaakte pasta, antipasta, Italiaanse wijnen, echte salami’s, thuisgemaakte maaltijden en dessert, al vijftien jaar lang tekent Casa d‘Italia voor alles wat Italiaans is.

Ook dit jaar behoort Roegens winkel bij de twintig beste delicatessenwinkels in Nederland. ,,Ik had dit jaar op een plaats bij de eerste vijf gehoopt. Dat is helaas net niet gelukt, maar ik ben best tevreden. Er doen rond de 160 ondernemingen mee, dus je hoeft je niet te schamen voor een plaats bij de eerste twintig.”

Zijn klantenkring is trouw en dat waardeert de ondernemer zeer. ,,Zonder mijn vaste klantenkring had ik het in deze moeilijke tijd niet gered”, stelt Roegen onomwonden: ,,Een starter die nog geen klantenkring heeft, vergaat het nu een stuk slechter. Bovendien is mijn klantenkring erg gemêleerd. Steeds meer mensen houden van Italiaans eten, onze klanten komen uit de verre omtrek; Nijkerk, Maarn, Doorn, een enkeling zelfs uit Amsterdam.”

De populariteit is niet alleen te danken aan het verlangen naar Italië, maar ook aan het assortiment. ,,Vooral onze pasta’s en de pestosaus zijn heel speciaal”, aldus Roegen: Naast gedroogde pasta’s maken we een groot deel nog zelf, dat is natuurlijk supervers. Net zoals onze zelfgemaakte pestosaus, die is enorm geliefd, daar rijden de mensen voor om.’ Hoegen kookt de meeste gerechten zelf aan de hand van de originele recepten. ,,Soms wil iemand het recept niet geven. Dan probeer ik te achterhalen welke ingrediënten er gebruikt zijn en begin ik gewoon te experimenteren tot het goed is. Een goed voorbeeld is de kaaslasagne, daar hebben we geen recept van en toch, na wat rommelen, smaakt het net zo als het origineel.”

Voor de feestmaand heeft Casa d’Italia twee Italiaanse heerlijkheden in huis: de Panadore en de Panatone. Roegen: ,,De eerste is een kruising tussen een cake en een tulband. De Panadore moet jezelf nog vullen. Italianen doen dat bijvoorbeeld met noten en rozijnen. De Panatone is de kant en klare variant van de Panadore. Ik maak ze overigens niet zelf, ik ben geen banketbakker en de recepten zijn vrij bewerkelijk.”

Vermaard is Casa d’Italia om haar wijnen. ,,Op zes november heb ik weer de Vino Novello van Cavit binnen. Die wijn is de Italiaanse versie van de beaujolais primeur, maar wel twee weken eerder binnen. Daarnaast verkopen we veel prosecco, goedkoper dan champagne en minstens even lekker.”

u Casa d`Italia, Leusderweg 218, telefoon 033-4612713, fax 033-4635889, info@casaditalia.nl, www.casaditalia.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie