1-0 Nick Kreijne, 2-0 Eric van Laar, 3-0 Nick Kreijne, 4-0 Thijs Tomassen, 5-0 Thijs Tomassen

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vijfdeklasser Hooglanderveen is aan een goed seizoen bezig. De formatie van trainer Bert van den Brom haalde zondag koploper Zeist fors onderuit: 5-0. Door de winst zijn de Hooglanderveners de twee bovenste ploegen, Aurora en Zeist, dicht genaderd. De achterstand bedraagt slechts twee punten.

In de eerste helft kon Hooglanderveen nog geen potten breken. Zeist was de bovenliggende partij maar echte kansen kreeg de ploeg niet. De thuisclub opende in de 35e minuut de score, een minuut voor de pauze volgde nummer twee en daarmee legde de thuisclub de basis voor de driepunter.

Na rust nam Zeist meer risico en dat bleef niet zonder gevolgen. Hooglanderveen profiteerde optimaal van de geboden vrijheid. De derde beslissende treffer viel in de 65e minuut waarna Tomassen, met zes doelpunten uit zes wedstrijden inmiddels topscorer van de Veners, de eindstand op 5-0 bepaalde.