De Posthoorn boekt eerste driepunter

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De winst leidde tot gelukkige gezichten in de gelederen van De Posthoorn. ,,Ik ben wel blij met de overwinning”, reageerde Berry Peeters, maker van het vierde doelpunt. ,,Het was hard nodig.”

AMERSFOORT - De eerste zege voor De Posthoorn is dit seizoen een feit. Op de Bokkeduinen zagen de Amersfoorters zaterdag kans Maarssen drie punten af te snoepen. De thuisclub begon goed en opende al snel de score. Daarna werd de aanhang onnodig lang in de spanning gehouden. Pas in de slotfase besliste de formatie van trainer Rob Snijders met twee doelpunten het duel definitief: 4-1. door Balt Gmelig

Na drie nederlagen en een remise kwam de zege van De Posthoorn precies op het goede moment. De ploeg verliet meteen de onderste plaats in de vierde klasse F, een plek die nu alleen door VSC wordt ingenomen.

De Posthoorn begon goed aan de wedstrijd. Na een minuut of tien zorgde Paul van Batenburg voor het eerste wapenfeit. De later tot ‘Man of the Match’ uitgeroepen middenvelder boekte succes met een vrije trap: 1-0.

Amper een minuut later was de gelijkmaker bijna een feit. Arjan Spelt passeerde De Posthoorn-doelman Rini Posthoorn, nog steeds de vervanger van de geblesseerde Stefan Heining, met een kopbal. Scheidsrechter Van Karsbergen had echter een overtreding geconstateerd en keurde de treffer af, een meevaller voor de thuisclub.

Niet lang daarna moest Maarssen een speler inleveren na een rode kaart voor Mo Gabri. Van dat voordeel profiteerde De Posthoorn vooralsnog niet. De thuisclub moest op slag van rust zelfs de gelijkmaker incasseren. Spelt kon dit keer wel juichend naar de middenstip teruglopen nadat hij met een zuiver schot Polhout had verrast: 1-1.

Het antwoord van De Posthoorn duurde echter niet lang. Vijf minuten na rust bezorgde Sebastiaan Portenge zijn ploeg opnieuw een voorsprong. Na een goede steekpass van Van Batenburg verscheen de aanvaller alleen voor Maarssen- doelman Arjan Kuijer. Met een bekeken inzet passeerde Portenge de sluitpost: 2-1.

Daarna duurde het tot de 84e minuut voordat De Posthoorn weer tot scoren kwam. Invaller Jeremy Vonk gaf de bal goed af op de vrijstaande Peter Hazeleger die de aanval koelbloedig afrondde: 3-1.

Voor de definitieve knockout zorgde vijf minuten later Peeters. Na een voorzet van Van Batenburg kreeg de voor Portenge ingevallen spits de bal niet goed op zijn pantoffel maar zijn schot was wel voldoende om de doelman van Maarssen te passeren: 4-1.

Waarschijnlijk uit frustratie liep Maarssen ver in blessuretijd nog een onnodige rode kaart op, de tweede in de verder sportieve ontmoeting. Na een forse overtreding op Jilt Baan kon Van Karsbergen niets anders doen dan de boosdoener, Maarssenaar Mark van Hezel, voortijdig naar de kleedkamer te sturen.

Tevreden keek Van Batenburg terug op de winst waaraan hij geen moment had getwijfeld. ,,Vooral na rust hebben wij de wedstrijd goed opgepakt. In de tweede helft lieten we zien dat wij het kunnen. Het gaat nu echt gebeuren”, voorspelde de ‘Man of the Match’ met de bloemen in zijn handen.