AVV Keistad op oorlogspad

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

In de voorbereiding naar dit seizoen werd nog verloren van dit team, maar de gegevens die uit deze wedstrijd verkregen waren, boden goede aanknopingspunten om het in Amersfoort beter te doen. De opdrachten die coach Ton van der Wösten vooraf aan zijn spelers meegaf werden goed uitgevoerd: veel servicedruk en vanaf de zijlijnen verdedigen. Vanaf het eerste fluitsignaal gaf AVV Keistad vol gas en wist daarmee de gehele eerste set op voorsprong te blijven. Door voortreffelijke aanvallen van vooral Frank Pastoor en vele killblocks werd het een duidelijke 25-20 setwinst. Even namen de mannen van Keistad in de tweede set wat gas terug wat dan ook direct resulteerde in een achterstand. Via 1-5 en 4-9 werd het zelfs 5-13. De twee time outs waren op dat moment al verbruikt en men ging in sporthal Midland al uit van setverlies. Maar Guus Kalkman dacht hier duidelijk anders over. In zijn servicebeurt werd de achterstand rechtgetrokken tot 13-13, waarna de strijd gelijk opging. Na 20-20 lukte het geen van beide ploegen om een gaatje te slaan, maar bij een stand van 24-24 wist Amersfoorter Pascal Hogeterp een keiharde Zwolse aanval te verdedigen, waarbij in de rebound gescoord kon worden (25-24). Door een uitgeslagen bal van Landstede werd het 26-24 en dus een 2-0 voorsprong in sets. Ook het derde bedrijf van deze volleybalthriller leverde spektakel op waarbij prachtige aanvallen van beide partijen en goed verdedigen aan Keistad zijde het publiek op de banken deed staan. Na een 15-17 achterstand knokte de thuisploeg zich terug, kwam even voor met 21-10, maar moest toch toestaan dat Landstede langzij kwam. Drie punten op rij voor AVV Keistad, mede veroorzaakt door goede aanvallen van de middenmensen, bracht de stand op 24-21. Dat Zwolle nog twee punten bij elkaar sprokkelde mocht de pret niet meer drukken, want met 25-23 was de 3-0 voorsprong in sets een waar feit. In plaats van vol voor het bonuspunt te gaan in de vierde set, zakte de Amersfoortse eerste divisionist wonderwel terug. Er werd te gemakkelijk geserveerd en minder scherp aangevallen, waardoor binnen de tien punten coach Ton van der Wösten zijn time outs al had gebruikt. Er werd weliswaar nog wel gehoopt op een ommekeer zoals in de tweede set het geval was, maar die bleef uiteindelijk uit. Eigenlijk was de spanning er een beetje af waardoor Zwolle haar kans rook om toch nog een puntje mee te nemen naar de stad aan de IJssel. Dat lukte vervolgens ook want met 22-25 ging de vierde set naar de Zwollenaren en sierde een 3-1 overwinning voor AVV Keistad het scorebord. Een uitermate tevreden AVV Keistad mag komende zaterdag in Groningen aantreden tegen de koploper in de eerste divisie Lycurgus 2, waar het wederom zal trachten punten mee naar huis te nemen. Een ding staat echter op dit moment al vast: AVV Keistad doet in de eerste divisie van zich spreken en is een serieuze kandidaat om in de top mee te draaien. Een absolute verdienste van spelers en coach die elkaar dit seizoen gevonden schijnen te hebben.

Opnieuw thuiswinst voor volleyballers AMERSFOORT - In de tweede thuiswedstrijd van dit nog prille seizoen werd door de volleybalheren van AVV Keistad ook het Zwolse Landstede aan de zegekar gebonden. In een uitermate spannende wedstrijd trokken de Keistedelingen met 3-1 aan het langste eind en verstevigden hun positie in de top van de eerste divisie.