Crackerjacks dames weer naar winst

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de derde wedstrijd van het seizoen was er voor de basketbaldames van Crackerjacks weer goed nieuws te melden. Tegen Punch in en uit Delft werd met 48-59 gewonnen, waardoor Crackerjacks nog zonder puntverlies is. Aanvallend startte de ploeg erg goed wat al na negen minuten in het eerste kwart resulteerde in een 3-12 voorsprong. Naarmate dat kwart vorderde zakte Amersfoort verdedigend terug en zag de voorsprong teruglopen naar 9-14. In het tweede kwart hadden de Crackerjacks duidelijk meer moeite met het vinden van de basket en werd er in de eerste vijf minuten maar één keer gescoord. Daar het bij Amersfoort verdedigend niet goed stond en er eveneens te weinig werd gecommuniceerd, kon Punch binnen één minuut drie keer scoren. Na de time out, waarin Amerfoort coach Olivier Bichon zijn dames op het hart drukte om veel harder te gaan werken, werd de draad weer opgepakt en kwam de thuisploeg niet meer aan scoren toe. Met 21-25 werd dat tweede kwart afgesloten. In het derde kwart waren met name de centers actief in en onder de basket, waarbij fraaie acties van Marjolein Fransen en Jackelien de Vries niet onvermeld mogen blijven. Punch daarentegen grossierde in fouten waardoor Crackerjacks aan het eind van het derde kwart op een 36-39 voorsprong bleef staan. Het afsluitende vierde kwart kende een goed verdedigend en solide aanvallend Crackerjacks dat na het spelen van dat laatste kwart een eindstand van 48-59 op het scorebord liet zien. Scores Crackerjacks: Noortje van Scharrenburg 14, Floor van der Leest 14, Marjolein Fransen 8, Daphne Reurslag 6, Josien Eijbergen 6, Jackelien de Vries 6 en Rosanna Infante Cabrera 5.