1-0 Jeffrey van de Wijngaard, 2-0 Richard Moore

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vierdeklasser Amsvorde had zondag goede zaken gedaan als de ploeg van trainer Fillie Kraak met AS’80 had afgerekend. De Amersfoorters moesten echter op Nimmerdor met een overigens terechte remise (2-2) genoegen nemen.

Voor eigen aanhang gaven de Amsvordianen een 2-0 voorsprong in het tweede bedrijf uit handen. Na een kwartier omspeelde Jeffrey van de Wijngaard een tegenstander en haalde vervolgens doeltreffend uit: 1-0. Een minuut of tien later breidde Richard Moore de voorsprong uit en leek de thuisclub op weg naar de overwinning.

De bezoekers gooide echter roet in het eten. Zij kwamen na rust sterk terug. Amsvorde had niet veel meer in te brengen. Aan drie minuten hadden de Almeerders voldoende om de 2-0 achterstand weg te werken. Daarna kregen beide partijen nog kansen maar gescoord werd er niet meer. Ondanks de remise blijft Amsvorde goed in de race voor het kampioenschap.