Quick schiet goed uit z’n slof: 6-0

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Op het gloednieuwe kunstgras van sportpark Dorrestein bleek zondag dat de technisch vaardige Quick’ers op die ondergrond goed uit de voeten kunnen. Halverwege de wedstrijd stonden zij al met 2-0 voor. In de tweede helft moesten de bezoekers meer risico nemen en daarvan profiteerde Quick optimaal. Met snelle uitvallen werd de formatie uit Vianen tot opgave gedwongen.

AMERSFOORT - Na lange tijd heeft Quick de trouwe aanhang weer eens op een heerlijk voetbalmiddagje getrakteerd. De 6-0 winst, zondag op Brederodes, betekent dat de ploeg van trainer Sijtze Wobbes de weg omhoog heeft gevonden. In de vorige competitieronde waren de Amersfoorters al te sterk voor CDW (1-2). Een plaats in de subtop van de derde klasse ligt nu in het verschiet voor Quick. door Balt Gmelig

Dubbele cijfers waren mogelijk geweest, zeker toen de thuisclub in de 57e minuut na een rode kaart voor een Brederodes-speler over een man meer beschikte. Dat vond Quick-trainer Sijtze Wobbes ook. ,,Na die rode kaart en strafschop was het over en hadden we dubbele cijfers kunnen maken.”

Drie doelpunten volgden nog nadat Majid Didouh vanaf elf meter niet had gefaald en de stand op 3-0 had gebracht, met nog welgeteld 33 minuten op de klokken. In die resterende tijd waren de kansen voor de thuisclub niet te tellen. Meer dan drie keer werd er echter niet meer door de Amersfoorters gescoord.

Na de knappe winst (1-2) in de vorige competitieronde op CDW was het zelfvertrouwen in de gelederen van Quick flink toegenomen. Dat werd zondag al gauw na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Velder duidelijk. Met een diagonaal afstandschot vanaf een meter of zestien opende Khalid Alarasi al na vier minuten de score: 1-0.

,,We begonnen heel goed en kwamen terecht op 1-0, “ liet Wobbes de wedstrijd nog eens de revue passeren. ,,Daarna hebben wij het initiatief een beetje uit handen gegeven.” Maar gevolgen had dat niet. Brederodes wist de defensie van Quick niet echt in de problemen te brengen.

Quick slaagde er in het eerste bedrijf zelfs nog in de voorsprong uit te breiden. In de 38e minuut kon Khalid Said na goed voorbereidend werk van Rachid Oujama de bal ongehinderd in het doel van de tegenpartij werken: 2-0.

In de tweede helft spartelde Brederodes nog even tegen maar zeker na derde Quick-treffer was het met de tegenstand van de gasten gebeurd. In de 62e minuut had Didouh twee pogingen nodig om een snelle uitval af te ronden: 4-0. Nummer vijf van Quick verdiende een schoonheidsprijs. Said verraste de doelman van Brederodes vanaf een meter of 25 meter. In de 89e minuut bepaalde Mark den Boer de eindstand op 6-0. Tevreden blikte Wobbes terug op de fraaie winst van zijn formatie. ,,We hebben de stijgende lijn te pakken en kunnen nu naar de subtop kijken.”