Engelen bij spirituele winkel Heremitage

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Deze spirituele onderneming begon in 1996 midden in het centrum van Amersfoort met een winkel vol Boeddha’s. Ze maakte een uitstapje naar de periferie van het centrum en nu schurkt Heremitage weer tegen de binnenstad aan. Marianne Looij opende pasgeleden haar nieuwe winkelpand aan de Arnhemseweg.

Heremitage mag terug zijn, er is wel iets veranderd: de Boeddha’s zijn ingeruild voor een grote schare engelen. De reden is simpel: ,,Na zoveel jaar had ik behoefte aan een ander product, bovendien hebben we een goede Boeddha winkel in Amersfoort en ik wil graag uniek zijn. Dat het nu engelen zijn geworden, is eigenlijk puur toeval. Het grappige is dat het wel een schot in de roos is. Engelen zijn in, tenminste dat vertellen mijn klanten mij. Nu als het waar is dan kan iedereen bij Heremitage zijn hart ophalen want hier zijn er honderden en er komen steeds meer bij.”

Marianne vindt het prachtig al die engelen. ,,Ze staan symbool voor de lichtwereld, ze geven energie. We kunnen niet zonder engelen. Of je er nu in gelooft of niet, de verschijning van een engel geeft toch troost. Eigenlijk heb ik hier een winkel vol troost en dat is heel mooi.”

De engelen van Marianne zijn allemaal verschillend. ,,Als je eenmaal begint, is er geen houden meer aan. Engelen hebben zoveel gedaanten van religieus tot fantasy of juist weer fairy en van beeld tot hanger tot ansichtkaart en vooral veel beschermengelen. Ik ben er nu achter dat er bijna geen voorwerp bestaat waar niet een engel op gezet is. Ondertussen is er ook een wonderbaarlijke stroom van tweedehands engelen op gang gekomen. Mensen die ooit een engel gekregen hebben en waar ze geen raad mee weten. En een engel gooi je nu eenmaal niet zomaar in de afvalemmer, die komen nu hier.”

Het zijn niet alleen engelen bij Heremitage, ze verkopen er ook nog edelstenen, sieraden, Bachremedies, wierook, pendels, klankschalen, meditatiekussen al die artikelen waar ze al jarenlang goed in zijn.

Marianne roemt de locatie van haar winkel. Het is een hele praktische plek, lekker dicht bij de stad, in het zicht en mooi in de looproute van en naar de parkeergelegenheid. Bovendien wanneer je een grote engel koopt, dan kan je die op het eigen terrein van Hermitage in je auto laden. Zo hoef je nooit te sjouwen met een loodzwaar engeltje.”

Engelen heb je nooit genoeg, ondanks een winkel vol engelen is Marianne zelf ook nog steeds op zoek naar een engel, eentje die het uithangbord van Heremitage moet worden. Want als je engelen verkoopt, wil je dat natuurlijk wel laten weten.

u Heremitage, Arnhemseweg 5a, 033 4622923, www.heremitage.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie