Hooglanderveen vernedert Achterveld

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Het keurkorps van trainer Bert van den Brom startte op vreemde bodem zeer scherp, met veel druk op de achterste linie van de oranjehemden. Dat resulteerde al na twee minuten in een treffer van aanvaller Tomassen. Na een vlotte aanval waarbij ook Erik van Dam en Nick Kreijne waren betrokken, wist laatstgenoemde Tomassen te bereiken. Oog in oog met de Achterveld-doelman bleef de rechtsbuiten koel en liet hij de openingstreffer aantekenen: 0-1.

ACHTERVELD - Hooglanderveen heeft zondag bij het normaal zo stugge Achterveld een vrij gemakkelijke 0-4 overwinning geboekt. Vooral de tweede helft raakte de ploeg van trainer Bert van den Brom op dreef. Niet dat de gasten zo geweldig speelden, maar ze wisten in dat deel van de streekderby wel drie keer doel te treffen. Met drie doelpunten had Thijs Tomassen een groot aandeel in de winst van Hooglanderveen.

De thuisploeg beperkte zich in het vervolg van de eerste helft vooral tot het hanteren van de lange bal. Op het loopvermogen van de Achterveldse spitsen Youri van ’t Klooster en Joris Schouten werd veelvuldig een beroep gedaan, zonder dat de aanvallers echt gevaarlijk werden. Wel werd een aantal dreigende afstandschoten gelost op Hooglanderveen-sluitpost Rob van de Grootevheen, maar de doelman weerde zich kranig en liet zich niet verrassen.

De tweede grote kans die de gasten kregen, kwam op naam van linksbuiten Kreijne. Aanvalsleider Van Dam stuurde Tomassen de diepte in, die Kreijne vervolgens op maat bediende. De vrijstaande aanvaller had zijn vizier echter nog niet op scherp staan en schoot de bal van dichtbij naast het doel van de thuisclub.

In het eerste kwartier na rust werd Hooglanderveen wat meer teruggedrongen door het wat feller gestarte Achterveld. De grootste wapenfeiten van de formatie van trainer Rene Ribberink waren echter niet meer dan een aantal afstandschoten die ook nog eens over het doel van de bezoekers gingen.

In de 73ste minuut was het Tomassen die andermaal het net van de thuisclub liet bollen. Na een individuele actie liet hij de doelman van de gasten kansloos: 0-2.

Steekpass

De Hooglanderveners kregen het na deze treffer op hun heupen, want een minuut later was het weer Tomassen die na een sublieme steekpass van invaller Paul van Bekkum alleen op de sluitpost af kon gaan en voor de derde keer de trekker met succes overhaalde: 0-3.

Twee minuten daarna werd de rechtsbuiten weer met een mooie steekpass van Van Dam diep gestuurd. Tomassen bediende de meegelopen middenvelder Menno Bos, die wel raad wist met dat buitenkansje: 0-4.

De thuisploeg zat er na deze wel heel productieve minuutjes doorheen, maar zij werden in de slotfase nog wel heel gevaarlijk met een kopbal en een scoringsmogelijkheid die net voor de lijn teniet werd gedaan door Erik van Laar.