Pim van den Berg lijsttrekker D66

4 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Raadslid Pim van den Berg van Jouw Amersfoort is donderdagavond met overgrote meerderheid gekozen tot lijsttrekker van D66.

door André van der Velde

Tijdens de Algemene Afdelingsvergadering in De Observant konden D66-leden hun voorman- of vrouw kiezen die de democraten moet gaan leiden richting de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart volgend jaar. Behalve Van den Berg hadden Noëlle Sanders, Jacques Happe, Bakir Lashkari en Gabino Dorigo zich kandidaat gesteld, maar zij kwamen er niet werkelijk aan te pas. Van den Berg behaalde 24 van de 33 stemmen. Oud-gemeenteraadslid Sanders was met 4 stemmen nog de beste van de rest.

In zijn overwinningsspeech bedankte Van den Berg voor het overtuigende vertrouwen dat de partijleden in hem hadden uitgesproken. Maar hij benadrukte direct dat D66 nog maar net is begonnen. ,,We zijn er nog niet, we moeten nu aan de bak", stelde hij.

Officieel is Van den Berg nog raadslid van Jouw Amersfoort (JA), de partij die in 2005 ontstond uit D66 en Leefbaar Amersfoort. Eerder dit jaar werd bekend dat JA na deze raadsperiode stopt en overgaat in het herrezen D66. Van den Berg maakte als kersverse lijsttrekker bekend dat de fractie van Jouw Amersfoort binnenkort het D66 verkiezingsprogramma zal omarmen en dat dan vooortaan als uitgangspunt zal nemen. Momenteel wordt binnen D66 nog hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma, maar de verwachting is dat die binnen een maand af is. ,,D66 is mijn partij", benadrukte Van den Berg, die zelf nog maar kort lid is van de partij. ,,En wij zullen er vol vuur voor gaan."

Van den Berg krijgt in de aanloop naar de verkiezingen steun van zijn huidige fractievoorzitter Mirjam Barendregt. Zij heeft al eerder aangegeven twaalf jaar raadslidmaatschap genoeg te vinden en niet meer als raadslid terug te willen keren. Daarom staat zij als lijstduwer op de kandidatenlijst. Barendregt, door Van den Berg het beste raadslid van Amersfoort genoemd, stelde na afloop van de bijeenkomst zich voor te kunnen stellen wethouder te kunnen worden. ,,Ik ben daarvoor beschikbaar, maar stel wel mijn voorwaarden. Het hangt onder meer af van de samenstelleng van de coalitie en de omvang van het collegeprogramma."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie