1-0 Youri Melker, 2-0 Damion Dekkers

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met enkele omzettingen in zijn formatie is Jeroen Jooren, trainer van Cobu Boys, er zaterdag in geslaagd de eerste driepunter in het nieuwe seizoen te realiseren. Voor eigen aanhang rekenden de Amersfoorters met gering verschil (2-1) af met het eveneens nog puntloze FZO. Door de winst passeert Cobu Boys op de ranglijst van de derde klasse D niet alleen de club uit Zeist, maar ook plaatsgenoot CJVV en Woudenberg.

Cobu Boys was een uur lang de bovenliggende partij. De start was ook goed. Na een minuut of twintig zorgde Youri Melkert voor de openingstreffer. De middenvelder schoot via de onderkant van de lat raak: 1-0.

Tien minuten na rust viel de tweede Amersfoortse treffer. Damion Dekkers draaide goed weg bij een tegenstander en haalde vervolgens doeltreffend uit: 2-0.

Even werd de wedstrijd nog spannend toen FZO de achterstand verkleinde: 2-1. In de resterende twintig minuten gaf Cobu Boys de winst echter niet meer uit handen.