Volle winst BC Amersfoort

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

In de matig bezette van Stolberghal bleek al na de eerste partijen dat promovendus Barendrecht absoluut geen partij was voor BCA. Het Barendrechtse team, zonder één enkele versterking ten opzichte van afgelopen seizoen, kwam op alle fronten te kort in zowel tempo als tactisch en technisch inzicht. Aangetekend daarbij dient te worden dat Barendrecht niet kon beschikken over de vaste waarden Jeanette van der Werff en Jos Suykens en dat geput moest worden uit de reserves die normaliter twee klassen lager spelen. Amersfoort moest het in deze confrontatie stellen zonder Rita Yuan Gao, die in Schotland bivakkeerde. Het Amersfoortse vrouwendubbel Gayle Mahulette/Eefje Muskens had in de eerste partij geen enkele moeite met het zich kranig verdedigende koppel Miranda v.d. Horst/Isabelle de Lange (21-11 en 21-16) en het mannendubbel Jelle Maas/Joéli Residay kende eveneens geen tegenstand van betekenis tegen Barendrechters Stan de Lange en Sabar Lapré (21-10/21-17). In het daaropvolgende eerste mannen en vrouwenenkel had Edwin Ekiring geen enkele moeite met Michel Kruijt (21-14/21-17 en had de Barendrechtse Daisy Bommeleijn de dag van haar leven in de wedstrijd tegen de wereldvermaarde Yao Jie, die overigens na een zwakke start over haar tegenstandster heen walste (21-8/21-10). BCA speler Eli Mambwe, die een enigszins matte indruk maakte in het tweede mannenenkel, won toch nog vrij eenvoudig van Lapré (21-13/21-14) en met de winst van Mahulette tegen Van de Horst (21-11/21-11) kwam BC Amersfoort op een riante en snelle 6-0 voorsprong. Ook de afsluitende beide gemengd dubbelspelen leverden geen enkele probleem op. Het koppel Residay/Jie stoomde met 21-13 en 21-13 over het duo de Lange/de Lange heen en de Amersfoortse formatie Muskens/Maas, die nog enige tegenstand van betekenis ondervonden van Barendrechters Kruijt/Bommeleijn, sloegen met 22-20 en 21-15 het achtste punt binnen voor BC Amersfoort.

Badmintonners twee maatjes te groot AMERSFOORT - In de eerste thuisontmoeting van het nieuwe seizoen liet badminton eredivisionist BCA geen spaan heel van nieuwkomer TFS Barendrecht. In de eigen Juliana van Stolberghal werden de gasten uit Barendrecht met 8-0 naar huis gestuurd en verstevigde BCA haar positie in de kop van het klassement.

door Huub van Aerssen

Trainer/coach Fred van Wankum: ,,Ik heb alle respect voor Barendrecht dat absoluut heeft gevochten voor de punten. Bij mijn spelers bemerkte ik bij tijd en wijle een tikje nonchalance en onderschatting, wat enerzijds wel te begrijpen was gezien de geringe tegenstand, maar anderzijds zomaar kan leiden tot verlies. Concentratie en inzet geldt ook in dit soort wedstrijden.” Een weliswaar snelle maar absoluut spanningsloze avond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie