APWC is Amsvorde de baas: 0-3

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

De toeschouwers zagen een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was Amsvorde duidelijk beter dan de bezoekers die geen antwoord hadden op het beweeglijke spel van de thuisclub. In de tweede helft kwam APWC beter voor de dag en konden de bezoekers de ontmoeting meer naar hun hand zetten.

AMERSFOORT - De stadsderby tussen Amsvorde en APWC is zondag in een overwinning voor laatstgenoemde club geëindigd. Na 90 minuten vermeldde het scorebord op sportpark Nimmerdor een 0-3 stand. ,,Een mooie overwinning voor ons. Op basis van een uitstekende tweede helft hebben wij de wedstrijd verdiend gewonnen”, vond APWC-trainer Harry Oussoren. door Balt Gmelig

,,In de eerste helft kwamen wij er niet aan te pas”, moest Oussoren eerlijk toegeven. Amsvorde kreeg voldoende kansen op APWC op afstand te zetten. ,,Het was wachten op een doelpunt van hen”, zei de ex-trainer van Achterveld.

Opgelegde kansen

Amsvorde kreeg in het eerste bedrijf via Richard Moore zeker twee opgelegde kansen maar de spits had zijn vizier niet goed gericht.

Tegen de verhouding in zagen de bezoekers kans na een minuut of twintig de leiding te nemen. Wie anders dan goaltjesdief Emiel Brouwer was verantwoordelijk voor de openingstreffer. De aanvallende middenvelder werd vanuit de achterhoede goed aangespeeld en verraste met een fraaie kapbeweging enkele tegenstanders. Schuin voor het doel wist Brouwer met een gericht schot voor de openingstreffer te zorgen: 0-1.

Amsvorde bleef na die tegenvaller de betere ploeg en zocht regelmatig het doel van APWC doelman Maarten Kok op. De beloning voor hun aanvallende spel bleef echter uit. ,,Een voorsprong voor Amsvorde was op dat moment verdiend geweest”, concludeerde Oussoren.

De tweede helft was een ander verhaal. APWC kreeg meer vat op het spel van de thuisclub. Aan het eerste kwartier in het tweede bedrijf hadden de gasten voldoende om de wedstrijd te beslissen.

Tweede helft

Vijf minuten na de hervatting kreeg Michael Ouwerkerk het op z’n heupen. De snelle aanvaller ontdeed zich van twee tegenstanders en zag tot zijn genoegen dat zijn voorzet door Brouwer koelbloeding werd afgerond: 0-2.

Tien minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld. Dit keer was Ouwerkerk zelf de schutter. De bal belandde voor zijn voeten nadat een schot van zijn ploeggenoot Mike Smeele door enkele verdedigers werd geblokkeerd. De rebound vormde geen probleem voor Ouwerkerk: 0-3.

De score had daarna nog veel hoger in het voordeel van APWC kunnen uitvallen als de ploeg de kansen beter had benut.