1-2 Barur Koroglu, 2-2 Herman Struijk

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met een gelijkspel (2-2), de tweede in de nog prille competitie, is KVVA zondag teruggekeerd van een bezoek aan SDO. De Amersfoorters slaagden er op vreemde bodem in een 2-0 achterstand weg te werken.

Zonder de geschorste doelman Elco van Norden verzuimde KVVA in de eerste helft de kansen te benutten. SDO deed dat beter en kwam halverwege het eerste bedrijf op 2-0. Binnen vijf minuten moest doelman Jeroen van Voorst, normaal acterend in het tweede team van de Dollardstraat-bewoners, zich na hoekschoppen twee keer gewonnen geven.

KVVA gaf de moed echter niet op. In de tweede helft werd Herman Struijk na een minuut of twintig binnen de beruchte lijnen gevloerd. De toegekende strafschop vormde voor Barur Koroglu geen probleem: 2-1.

Door die treffer nam de spanning toe. Pas vijf minuten voor het laatste fluitsignaal wist Herman Struijk op aangeven van Chris Metaal de gelijkmaker te realiseren. Hij bezorgde de gasten een verdiend punt: 2-2.