1-1 Kevin Engelman, 2-1 Bastiaan Tuenter, 3-1 Bastiaan Tuenter, 4-1 Bjorn van Daal

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - VVZA heeft er zondag tegen het Almeerse AS’80 geen gras over laten groeien. Met 4-1 waren de Amersfoorters te sterk voor de bezoekers die met die uitslag nog geeneens ontevreden mochten zijn. VVZA liet veel kansen onbenut maar de ploeg had ook veel pech. Het houtwerk stond zeker twee doelpunten in de weg.

De start van VVZA was slecht want al na een minuut of tien keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan. Een overtreding van doelman Werner Rijk werd door de scheidsrechter met een strafschop plus een gele kaart voor de sluitpost te zwaar bestraft: 0-1.

Aangeslagen door die tegenvaller was VVZA niet. Via Kevin Engelman en Bastiaan Tuenter (2) werd de achterstand nog voor rust weggewerkt: 3-1.

Tien minuten na de hervatting viel de beslissende vierde treffer. De schutter was Bjorn van Daal: 4-1. In de resterende minuten van het tweede bedrijf verzuimde VVZA de score een hoger aanzien te geven. De 4-1 was wel ruim voldoende om de Amersfoorters alleen aan de kop van de ranglijst in de vierde klasse te brengen.