‘Zinnige Zondagen’ in De Kamers

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

VATHORST - De Veenkerk start dit najaar in samenwerking met De Kamers een serie bijzondere zondagen onder de titel ‘Zinnige Zondagen’. Op een later tijdstip (11.00 uur) en in een heel ander jasje dan de reguliere kerkdiensten. De Zinnige Zondagen zijn bedoeld voor iedereen, kerkgangers of niet, maar vooral voor zoekers en speurders naar zin en samenhang. ‘Spirituelen’ die zich niet meer kunnen vinden in het huidige liturgische aanbod. Mensen uit wijk en stad die op een zeer inspirerende wijze de zondagmorgen willen beleven zijn welkom.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op zondag 11 oktober. Acteur Marius Gosschalk speelt dan de voorstelling ‘De Alchemist’ naar het beroemde boek van Paul Coelho. Marius Gosschalk volgde zijn opleiding aan de Hogeschool Utrecht; het Van Praag Instituut (IUL) en de Toneelschool Maastricht. Hij is onder andere docent aan het Jungiaans Instituut, geeft verschillende soorten training en staat vanaf 1995 in verschillende Theaters. Vanaf 1998 reist hij met Theater Draad door het hele land.

De Alchemist

Dimitri ‘stroomt’ over de wereld, schenkt een glaasje muntthee en vertelt verhalen... verhalen die hij hoort op zijn reizen en nu hun weg vinden naar de harten van zijn publiek. Het was in Tanger dat een oude kristalhandelaar hem het verhaal vertelde van Santiago de herdersjongen uit Andalusië.

Wie volgt het verlangen van zijn hart? Wie leest de tekens en duikt in de ziel van de wereld? De verteller Dimitri neemt ons mee op de reis van Santiago en vertelt ons over zijn fouten, zijn moed, liefde en zijn ontmoeting met de Alchemist.

Na afloop is er een nagesprek in aanwezigheid van de acteur. De kosten worden gedekt op basis van een vrijwillige bijdrage met een richtbedrag van 5 euro.

Ex-vrachtwagenchauffeur zingt liedjes

In seizoen 2009-2010 komt er een vervolg van de serie ‘Eten met een rede(n)’ in De Kamers. U dineert in aanwezigheid van een gast die zijn of haar levensverhaal vertelt en met de disgenoten in gesprek gaat. Iedere maand nodigen wij een inwoner van Amersfoort uit om tijdens een gezamenlijke maaltijd over zijn of haar leven te vertellen. Op dinsdag 6 oktober is Willem Jacobs te gast.

Willem Jacobs (57) is een ex-internationaal vrachtwagenchauffeur. In 2008 kreeg hij een boek cadeau van John Bradshaw over het innerlijk kind. Dit boek bracht in hem een wedergeboorte tot stand en tijdens het doorwerken van het boek schreef hij al zijn belevingen in liedjes op. Deze avond vertelt hij u tijdens de maaltijd zijn levensverhaal. Tussen de gangen door zingt hij ook enkele van zijn liedjes. Hij zingt en vertelt recht uit zijn hart met een prachtige versleten en gescheurde stem.

Op dinsdag 6 oktober treedt Willem Jacobs met zijn volledige liedjesprogramma op in De Kamers. De Kamers, Wezeperberg 1. Zaal open 17.15 uur, aanvang 18:00 uur. De toegang bedraagt 20 euro (inclusief tweegangen maaltijd en kopje koffie).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie