Amsvorde en VVZA scoren niet: 0-0

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

De doelpuntloze wedstrijd was echter niet saai. Beide partijen schotelden de naar schatting 400 toeschouwers een boeiende partij voor die geen winnaar kreeg omdat de kansen niet werden benut. Bijna de gehele tweede helft had Amsvorde een man meer op het veld na een rode kaart voor VVZA’er Ramon van Wijk. De thuisploeg profiteerde daar niet van. ,,Dat had van invloed kunnen of moeten zijn op de uitslag”, zei Amsvorde trainer Fillie Kraak. ,,We hadden daar iets meer mee moeten doen. Rood is echter niet altijd een voordeel.”

AMERSFOORT - De eerste stadsderby in het nieuwe seizoen heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Op sportpark Nimmerdor scoorden het thuisspelende Amsvorde en VVZA niet: 0-0. door Balt Gmelig

Beide teams misten veel spelers maar dat was aan het spel niet te merken. Vanaf de eerste minuut kreeg het publiek een duel te zien dat geen moment verveelde. ,,De amusementswaarde van het duel was hoog”, aldus Kraak.

De meeste kansen kreeg Richard Moore. De spits kon Amsvorde niet aan een driepunter helpen, ook niet in de slotfase. De aanvaller zag enkele ploeggenoten over het hoofd en schoot toen zelf maar. Via doelman Werner Rijk verdween de bal over het doel. Daarmee ontsnapte VVZA aan een nederlaag.

De ploeg van trainer Piet Rigter was, net als Amsvorde, een week eerder met een overwinning aan de nieuwe competitie begonnen. Inzet van de lokale ontmoeting was zondag de koppositie in de vierde klasse H.

In de eerste helft deden beide teams weinig voor elkaar onder. Met meer inzet compenseerde Amsvorde het gebrek aan techniek. Op dat onderdeel beschikte VVZA over betere spelers maar de ploeg wist dat niet in de score tot uitdrukking te brengen. Naarmate de eerste helft vorderde, werden de bezoekers wel gevaarlijker maar grote kansen konden niet worden genoteerd.

De beste scoringsmogelijkheid in het eerste bedrijf was voor Moore. Na knullig balverlies van VVZA-middenvelder Sebastiaan Verhoeve belandde de bal bij Moore, vorig seizoen nog speler van CJVV. De nieuwe aanvaller van Amsvorde kon zijn ploeg echter niet aan het openingsdoelpunt helpen. Hij knalde de bal recht op doelman Werner Rijk af die weinig moeite had om het leer goed te kunnen verwerken.

Dat de schutters in de stadsderby niet op dreef waren, bleek ook in het tweede bedrijf. In de 60e minuut speelde VVZA’er Dwight Maduro de bal te ver voor zich uit waardoor de prima spelende Amsvorde doelman Pascal Kamerbeek kon ingrijpen.

Op dat moment speelde VVZA al met een man minder. Kort na de hervatting beging Van Wijk een zware overtreding op Jeffrey van de Wijngaard. Scheidsrechter Niels Janssen haalde meteen de rode kaart voor de VVZA’er tevoorschijn. Veel invloed op de wedstrijd had dat niet meer, vond ook Rigter. ,,Toen wij met tien man kwamen te staan, veranderde er niet veel. Ik vind dat wij meer kwaliteit in huis hebben en de wedstrijd eigenlijk hadden moeten winnen.”