Familiebedrijf Klompe Dompe 30 jaar

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

Toen er ook exclusieve confectie bij kwam, werd de winkel al snel te krap. Er werd een nieuw en ruimer onderkomen gevonden in de Krankeledenstraat, een straatje vlakbij de Onze Lieve Vrouwetoren. Klompe Dompe verkocht hippe, kleurige, maar ook mooie klassieke kindermode, aangevuld met een beetje damesmode en zelfs schoenen en laarzen.

BINNENSTAD - Op de gezellige Appelmarkt in Amersfoort begon Mimi de Man-Wielaert 30 jaar geleden samen met haar dochters Klompe Dompe. Een winkel vol zelf ontworpen, bijzondere kinderkleding.

Na tientallen jaren hard werken werd de kinderkledingwinkel grondig verbouwd. Er kwam een prachtige mozaïeken tegelvloer in, evenals mooie kleurige vakken en toonbanken.

Klompe Dompe verzorgde in de loop der jaren ook volop modeshows, vaak in samenwerking met modezaken voor volwassenen. Maar natuurlijk stalen de kinderen van Klompe Dompe altijd de show.

Inmiddels was Amersfoort met het Drakennest een heus kinderwinkelcentrum rijker. Daar vestigde zich in 2001 het kleine zusje van Klompe Dompe: Zjèrkala. Deze winkel heeft een origineel interieur met veel folkloristisch houtsnijwerk. In de winkel verkopen de zussen De Man kwaliteitsmerken zoals Oilily, IKKS en Jottum.

Het kinderwinkelcentrum is een schot in de roos en Zjèrkala voelt zich er thuis. Het Drakennest is een echt kinderparadijs, naast Zjèrkala zijn er nog een tal van andere winkels speciaal voor kinderen. Schoenen, kleding speelgoed het is er allemaal in het Drakennest.

Beide De Man-winkels hebben hun eigen individuele collectie. Zjèrkala richt zich op de romantische en geklede mode en vult die aan met mooie schoenen. Bij Zjèrkala kan je ook uitstekend slagen voor een bijzonder feest zoals voor een bruiloft. Klompe Dompe blijft bij haar leest en verkoopt sportieve dagelijkse hippe mode. Bovendien worden er nog de gekke, kleurige tassen en accessoires van Kitsch Kitchen en natuurlijk de bekende Oilily tassen in alle kleuren en maten verkocht.

Inmiddels is de grondlegster van Klompe Dompe overleden, maar haar dochters en kleindochters zetten de traditie van het Amersfoortse familiebedrijf voort.

Klompe Dompe

Krankeledenstraat 8

3811 BN Amersfoort

033-4622166

Zjèrkala

Mooierstraat 8

3811 EB Amersfoort

033-4759111

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie