Korfballers MIA op juiste koers

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ook in de tweede wedstrijd van dit seizoen lieten het eerste korfbalteam van MIA er geen gras over groeien. In de uitwedstrijd tegen het Deventer Devinco werd met 9-13 gewonnen waardoor de Amersfoortse formatie, samen met Ermelo, aan kop gaat in de derde klasse. MIA miste in de eerste vijftien minuten van de wedstrijd veel opgelegde kansen en had eigenlijk al op een grote voorsprong moeten staan. Devinco daarentegen schoot wel met scherp en had geen moeite met de bal in korf te poneren. Een ruststand van 6-7 was dus nog geenszins geruststellend voor de MIAnezen. In de tweede helft een nagenoeg identiek spelbeeld, met als enige uitzondering een minder scherp spelend Devinco dat verdedigend steeds meer onder druk kwam te staan. Pas in de laatste fase van de wedstrijd slaagde MIA er in om een gaatje te slaan en boekte daarmee haar tweede overwinning.